Iskorištenu četkicu za zube za daljnje korištenje pripremite tako da je operete u perilici za posuđe ili ubacite na par minuta u kipuću vodu kako bi se dezinficirala.
1. Očistite povrće
Kora korjenastog povrća potpuno je jestiva i vrlo hranjiva, no većina je ne jede jer je prljava. Tu uskače četkica za zube koja vrlo temeljito može očistiti koru. Povrće, primjerice krumpire, prvo namočite u lonac u koji ste stavili toplu vodu i šalicu sode bikarbone i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
To će ukloniti ostatke pesticida i nešto prljavštine. Zatim pomoću izribajte krumpire dok ne budu potpuno čisti. Četkica za zube odlično je i za skidanje niti s kukuruza.
Malu količinu vazelina ili balzama za usne stavite na četkicu za zube i lagano izribajte usnice kako biste skinuli suhu kožu
2. Obojite korijen kose i napravite pramenove
Bojanje kose kod kuće nerijetko je gnjavaža, no četkica za zube može vam olakšati nanošenje boje na korijen. Njome također možete izvući i pramenove.
3. Napravite piling usana
Malu količinu vazelina ili balzama za usne stavite na četkicu za zube i lagano izribajte usnice kako biste skinuli suhu kožu. Završite tretman nanošenjem hidratantnog sredstva na usne koje će nakon toga biti savršeno mekane.
4. Očistite ventile
Čišćenje otvora za ventilaciju, naročito u automobilu, može biti težak posao. Četkica za zube doseći će ta uska mjesta, a nećete morati ni skidati poklopac ventilacijskog otvora. Također je odličan alat za čišćenje tostera kojeg je također teško očistiti. Samo pazite da ga prije isključite iz struje.
5. Očistite filter sušila za kosu
Četkicom za zube možete očistiti i filter sušila za kosu. To će omogućiti jaču cirkulaciju zraka i tako će fen bolje raditi.
6. Očistite nakit
Uz pomoć četkice za zube i malo sredstva za čišćenje kućanstva vaše prstenje ponovno će zablistati i izgledati kao novo.
7. Očistite ribež
Spužvica za suđe može se poderati kada njome perete ribež, no to se sigurno neće dogoditi s četkicom za zube, a uz to će temeljito očistiti ribež kojeg je inače gnjavaža prati.