Crna boja za zid koja ima efekt školske ploče jedna je od jeftinijih interijerskih ideja koja svakoj prostoriji daje razigrani efekt. Izvrsno je rješenje za sve neodlučne kreativce jer površina na kojoj možete ispisivati inspirirajuće poruke ili šarati mala umjetnička djela zadovoljava sve one željne promjene izgleda svog malog carstva svakog tjedna

Prednosti ove male intervencije u domu je prije svega lako dostupan materijal za izradu ideje, boja za školske ploče može se kupiti u gotovo svim trgovinama bojom, a njezina cijena za 100 ml iznosi oko 20 kuna.

>>Vesele fotelje: Otkrijte kako komadu s otpada produžiti život za 40 godina



Osim toga njezino korištenje nije ograničeno samo za zidove jer se može koristiti na drvu, staklu i keramici pa njome možete ofarbati vrata hladnjaka, radijator ili radnu površinu stola.

>>3D zvjezdano nebo u sobi: Novi trend uređenja doma

Postupak kod premazivanja površina bojom za školske ploče: 

1. Odaberite površinu koju želite obojiti, ukoliko na zidu već postoji osnovni premaz preko njega direktno nanesite boju za školsku ploču. Ako je postojeća boja drvo ili metal prije negoli počnete s bojenjem potrebno je na površinu nanijeti prajmer ili osnovnu boju.

2. Prije negoli se primite valjka boju je potrebno dobro izmiješati kako bi dobili ravnomjernu teksturu boje.

3. Pomoću valjka na površinu nanesite tri sloja boje za školsku ploču, pazeći da između svakog nanošenja sačekate da se prethodni sloj posuši. Nakon posljednjeg nanošenja boje ostavite površinu da se suši 24 sata nakon čega je spremna za korištenje.

Savjet: Ako niste spremni za bojenje velike površine poput zida, pokušajte s manjim promjenama izgleda primjerice vrata predsoblja ili radijatora u kupaoni.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju