Police domaćih trgovina i tržnica prepune su limuna. Ovaj bogat izvora vitamina C ne morate samo iscijediti u šalicu čaja kako bi osnažili imunitet tijela, ili na keramičke pločice koje želite očistiti od kamenca. Žuti agrum odličan je saveznik ljepote. Otkrijte kako se možete proljepšati uz pomoć ove kisele voćke


1. Čisti kožu

Limuni su bogati vitaminima i drugim hranjivim tvarima, pa ne čudi da korištenje tog voća može doprinijeti izgledu kože. Limunov sok čisti kožu, uklanja sunčeve pjege, izbljeđuje podočnjake i hidratizira vašu kožu. Sve što morate učiniti jest pet minuta trljati polovice limuna o kožu lica, a onda isto isprati hladnom vodom.

2. Uravnotežuje ten
Neke studije su dokazale da kiseline u citrusnom voću pomažu u zacjeljivanju neravnina koža uzrokovanih aknama, dok hranjive tvari iz limuna ubrzavaju cijeli proces. Imate li ožiljak od akne umočite pamučnu vaticu u limunov sok, njime pređite preko ožiljka, pa potom isperite hladnom vodom.

Limunov sok čisti kožu, uklanja sunčeve pjege, izbljeđuje podočnjake, posvjetljuje kosu i opušta otvrdnulu kožu na laktovima.

3. Poboljšava izgled noktiju
Česta upotreba laka za nokte može potamniti rožnatu površinu na rukama i nogama. Pomiješajte tri žlice maslinovog ulja s jednom žlicom limunovog soka kako bi kreirali pripravak koji će posvijetliti nokte. Njime premazujte rožnatu površinu nekoliko puta tjedno.

4. Posvijetljuje kosu
Jeste li ikad pošpricali kosu limunovim sokom u nadi da će vam pramenovi prirodno posvijetliti? Ovaj kućanski trik uistinu pali, ali samo ako tako tretiranu kosu izložite sunčevoj svjetlosti – po mogućnosti barem sat vremena.

5. Omekšava kožu na laktovima
Koža na laktovima može postati iznimno gruba u hladnim mjesecima. Riješite se ovog problema uz pomoć kućnog pripravka od sode bikarbone i limunskog soka, pa tom pastom istrljajte kritična područja, isperite otopinom vode i limunovog soka, pa područje zaštitite s malo maslinovog ulja.

6. Kontrolira prhut u kosi

Izbjegnite ljuštenje vlasišta! Pomiješajte vodu, limunov sok, maslinovo ulje i malo naribanog korijena đumbira kako bi napravili kućni pripravak koji vam pomaže da se riješite problema s prhutom. Istrljajte ovim prirodnim pripravkom vlasište prije svakog pranja kose.

7. Pomaže kod 'zimskog' sunčanja
Zimski uvjeti mnoge nadahnjuje da posegnu za kozmetičkim preparatima koji jamče osunčan ten iz boce. Ako se ne pridržavate svih pravila ispisanih na bočici mogli bi završiti s nekim tamnijim dijelovima kože. Čak i ako se to dogodi – ne brinite. Prepolovite jedan limun, pa polovicom trljajte kritično područje dok ne uravnotežite boju na cijelom tijelu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju