Uskrs je pred vratima, a samim time imamo želju u svoj dom unijeti dašak proljeća i uskrsnih dekoracija. Međutim, one često obiluju žarkim bojama, što nije uvijek svačiji odabir.

  Galerija Elegancija u uskršnjem ruhu - 4 Elegancija u uskršnjem ruhu - 3 Elegancija u uskršnjem ruhu - 2 +0 Elegancija u uskršnjem ruhu - 1

Ako u dekoraciji doma naginjete minimalizmu i eleganciji, svoj ukus možete prenijeti čak i na uskršnje elemente.

Evo kako to možete vrlo jednostavno napraviti. I što je najbolje, novčanik voli sve ove trikove.

1. Vječna bijela boja

Ništa toliko ne odiše elegancijom poput bijele boje. Upravo je zato idealna i za uskršnje dekoracije. U trgovinama diljem Hrvatske možete pronaći keramičke bijele zečeve, keramička jaja, piliće i druge uskršnje ukrase po vrlo povoljnim cijenama koji istodobno izgledaju mnogo skuplji nego što to jesu.

Kombinacijom nekoliko njih u nizu na stolu, polici ili prozorskoj dasci svome ćete domu dati baš ono što je i cilj elegantnog uređenja – nenametljivu te ujedno privlačnu dekoraciju.

2. Žičane košarice

Volite li se poigravati industrijskim stilom u uređenju svoga doma, klasične košarice od ratana ili šiblja možete zamijeniti žičanim košaricama. Toj funkciji mogu poslužiti i one koje su namijenjene skladištenju kruha i peciva, no vrlo ih lako možete napraviti i sami, i to upravo u onoj veličini koja vam je potrebna u domu.

Uz malo mašte, uskršnje ruho može biti i vrlo elegantno, a da se pritom pazi i na budžet.

U bilo kojoj željezari ili trgovinama s likovnim potrepštinama možete kupiti čvrstu žicu, a potom vam preostaje samo da od nje oblikujete željeni oblik košarice. Prilikom same izrade pripazite na oštre rubove žice, a ako imate djecu ili kućne ljubimce, pazite da na samom kraju izrade ovog malog projekta krajeve žice zaštitite mekanim materijalom poput filca u sivoj boji odnosno onoj koja će pristajati uz samu žicu i biti gotovo pa nevidljiva.

Elegancija u uskršnjem ruhu - 2 Elegancija u uskršnjem ruhu - 2 (Foto: Living4media)

3. Prirodni elementi

Želite li u svoj dom za Uskrs unijeti što više elegantnih prirodnih elemenata, dovoljno je prošetati obližnjom šumom i pribaviti sav materijal. Na samom tlu možete pronaći otpale grančice, a vrlo je lako dostupna i mahovina.

Ideje za uskrsno uređenje doma 10 novih ideja za uskrsno uređenje doma

Pastelno- zlatna uskrsna jaja na tri načina Tri ideje za ukrašavanje najposebnijih pisanica u košarici

Od njih možete napraviti dekoraciju za središte kuhinjskog stola ili stolića u dnevnoj sobi. Dovoljno je pronađeni prirodni materijal spojiti s ranije spomenutim bijelim keramičkim figuricama zečeva i postaviti ih na običan tanjur ili metalni pladanj koji već posjedujete.

Ako ste posebno vješti i imate strpljenja, od malih otpalih grančica i vrućeg ljepila možete napraviti gnijezdo u koje ćete smjestiti obojana jaja. Kako biste zadržali elegantni ton, neka boja jaja bude što prirodnija.

4. Poigravanje zlatnim tonovima

Tko kaže da je zlatna boja primjerena samo za božićne dekoracije? Boja koja odiše elegancijom i glamurom ne naziva se bez razloga kraljicom interijera. Upravo se zato savršeno može uklopiti u gotovo svaki interijer i svako godišnje doba, pa tako i u ove dane prije Uskrsa.

Na tržištu su dostupne uskršnje figurice u zlatnim tonovima, no možete ih napraviti i sami.

Ako od ranije imate šarene ukrasne figurice koje sada više nikako nisu po vašem ukusu, naprosto im dajte novi, zlatni sjaj. U trgovinama koje prodaju likovne potrepštine možete pronaći zlatni sprej primjeren za nanošenje na različite materijale. Prije nego što se upustite u taj projekt, samo dobro provjerite od kojeg je materijala napravljeno ono što želite obojati. Naime, figurica od keramike, plastike ili tkanine zahtijevat će potpuno različitu vrstu završne zlatne boje.

5. Stakleni dodir

Baš kao što smo staklena zvona ili staklene zdjele ispunjavali božićnim kuglicama, nešto slično možemo napraviti i s uskršnjim jajima. Odaberite onu boju dekorativnih jaja koja najviše odgovaraju bojama u vašem interijeru i ispunite staklene posude, vaze ili zvona.

Elegancija u uskršnjem ruhu - 3 Elegancija u uskršnjem ruhu - 3 (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju