Trendovi u ljepoti neprestano se mijenjaju, a današnje generacije stvaraju ih na TikToku, društvenoj platformi koja iz dana u dan pomiče granice. Jedan od popularnijih trendova ove sezone jest takozvani espresso make-up trend.

Galerija Espresso makeup Ruževi u smeđim tonovima Ruževi u smeđim tonovima +4 Max Factor, 7,12 eura

Nova senzacija zakuhala se na društvenim mrežama, a njezino je glavno pravilo na lice nanijeti baršunaste tonove čokolade i zrna kave. Trend je inspiriran dubokim i bogatim tonovima pržene kave, a popularizirala ga je Hailey Bieber, koja je tako nazvala jednu od četiriju nijansi ruževa iz svoje linije kozmetike.

Latte make-up bio je spona između ljeta i jeseni, a sada je tamno smeđa zamijenila zlatne tonove karamele i u prvi plan stavila nešto tamnije nijanse rumenila, ruževa i sjenila za oči. Kad govorimo o espresso looku na očima, zapravo govorimo o starom i dobro nam poznatom smokey eye looku.

Ovaj je trend bio popularan još 30-ih godina prošlog stoljeća, kad je glumica Marlene Dietrich zapalila svijeću ispod tanjurića i koristila čađu pomiješanu s vazelinom kako bi našminkala oči.

Što se tiče usana, ovaj trend sadrži ruževe u nijansama tamne čokolade, baršunaste bordo i tople terakote, koji će se savršeno uklopiti u zimski make-up.

@elliseferguson the latte’s older grungier sister. lived in espresso makeup ☕️ #espressomakeup #smokeyeye ♬ The Chain (2004 Remaster) - Fleetwood Mac

Espresso nijanse imaju moć poboljšati i nadopuniti različite tenove, bez obzira na ton kože ili osobni stil. Uz njihovu svestranost, svatko može lako uklopiti te bogate nijanse u svoju rutinu.

Zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte gdje sve možete pronaći ruževe tamnijih nijansi koji će se odlično uklopiti u najnoviji make-up trend.

"Hladno mi je": Novi make-up trend kojemu je cilj da izgledamo kao da smo šetali po vjetru Rumenilo Rumenila Rumenila +3 Rumenila

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju