Posjetom ženama oboljelima od raka dojke te prodajom narcisa na Trgu Petra Preradovića, udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je 21. Dan narcisa

Udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je 21. Dan narcisa u subotu 25. ožujka na Trgu Petra Preradovića. Tradicionalna javno-zdravstvena kampanja posvećena oboljelima od raka dojke i ove je godine bila u znaku prodaje narcisa, cvijeta koji simbolizira nadu, buđenje i novi život. Ovom akcijom poslana je poruka kako rano otkrivanje spašava živote te se naglasila važnost odlaska na redovite preglede.

'Posjetom ženama oboljelima od raka dojke te prodajom narcisa na Trgu Petra Preradovića, udruga Europa Donna Hrvatska obilježila je 21. Dan narcisa'

Prvi put ove godine, obilježavanje Dana narcisa započelo je posjetom ženama koje se liječe od raka dojke na odjelu onkologije Klinike za tumore u Zagrebu. Predsjednici udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesni Ramljak, pridružili su se ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport dr. Tomislav Madžar, ravnatelj KB-a Sestara milosrdnica Mario Zovak, potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo Siniša Varga i onkolog Andrej Roth kako bi zajedno podijelili narcise oboljelim ženama u Klinici i tom simboličnom gestom podržali njihovu hrabru borbu.

Dan narcisa posvećen je oboljelima od raka dojke i upravo smo zato danas na odjelu onkologije kako bismo ovaj dan približili hrabrim ženama koje se bore sa zloćudnom bolešću. Budući da one nisu mogle biti s nama na Cvjetnom trgu, mi smo odlučili otići k njima kako bismo zajedno obilježili ovaj dan. Želja nam je da posjet onkologiji postane tradicija jer upravo je to pravi smisao Dana narcisa, istaknula je predsjednica udruge doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Nakon posjeta Klinici za tumore, Dan narcisa nastavio se na štandu udruge Europa Donna Hrvatska, na Trgu Petra Preradovića, gdje su se u prodaju narcisa uključili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marko Sladoljev, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić i ostale brojne osobe iz javnog života.

Ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatska, Josipa Pavičić, podržala je Dan narcisa simpatičnom gestom – stajanjem u izlogu trgovine Naf Naf i držeći narcise u ruci. U ulozi "žive lutke", Josipa je privukla pozornost brojnih građana.

I ove godine, prihod od prodaje narcisa bit će doniran za kupnju aparata za intraoperativno zračenje čija bi nabava uvelike ubrzala proces liječenja oboljelih od raka dojke te im olakšala borbu s bolešću.

Pozivom na broj 060 91 91 91 i vi možete poduprijeti akciju prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju