Ana Đurić Konstrakta s pjesmom In Corpore Sano (u prijevodu s latinskog 'u zdravom tijelu') predstavljat će Srbiju na Eurosongu u Torinu. Neobična skladba preko noći je postala hit, mnogima su zabavni stihovi o kosi Meghan Markle, no pjesma zapravo ima dublje značenje.

Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle, mislim da u pitanju je duboka hidratacija, pita se Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na Eurosongu, u svojoj pjesmi In Corpore Sano. Stihovi su to koji su mnoge oduševili i po kojima je neobična pjesma odmah postala prepoznatljiva, a Konstrakt je za srpski Kurir otkrila zašto je odlučila pjevati o Meghan, a ne, recimo, o Catherine Middleton.

Odlučila sam se u pjesmi spomenuti Meghan jer novine pišu da ima lijepu kosu. Ma, ima ljepšu kosu i od Kate Middleton, da se ne lažemo. Kate ima lijepe šešire, a Meghan lijepu kosu. I Meghan je prognana, a mi podržavamo prognane ljude, izjavila je srpska pjevačica, po struci arhitektica i majka dvoje djece.

Pratitelji Eurosonga ne prestaju izražavati svoje oduševljenje tom eksperimentalnom pjesmom koja osvaja duhovitošću te na prvu zvuči kao dobra zezancija, no poruka pjesme zapravo je dublja.

Može li pjesma o kosi Meghan Markle osvojiti Europu?

glasova:

Tamni kolutovi oko očiju ukazuju na probleme s jetrom, fleke oko usana možda uvećana slezena, pjeva Konstrakta dodajući kako "nema knjižicu" te tako progovara o problemima zdravstvenog sustava u Srbiji. Naime, slobodni umjetnici u toj zemlji nemaju zdravstveno osiguranje pa su "prisiljeni" stalno biti zdravi, što glazbenica također nekoliko puta spominje u pjesmi:

Umjetnica mora biti zdrava, bit, bit, bit, biti zdrava.

Slika nije dostupna "Savršena je": Haljina s ovogodišnje Dore koja je oduševila društvene mreže

Slika nije dostupna Franka Batelić: Čizme do struka koje su stvorene za ples na pozornici

Za famoznu Konstraktu, prije ovogodišnje Beovizije malo tko je uopće bio čuo, a sada joj već predviđaju visoki plasman na Eurosongu. Hoće li pjesma o kosi Meghan Markle osvojiti Europu, doznat ćemo u svibnju na natjecanju u Torinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju