U zagrebačkom salonu Fensi Šmensi žene će od sada kosu bojati i njegovati isključivo s prirodnim bojama i ostalim proizvodima koji kosu pružaju vrhunsku njegu i izuzetnu mekoću, dok su istovremeno učinkovite kao i kemijski proizvedene boje

Frizerski salon Fensi Šmensi na zagrebačkom Jarunu prvi je salon u Hrvatskoj s EU eko certifikatom. To znači da su svi apsolutno svi proizvodi bio organski, od boja, izbjeljivača, do njege i stajlinga, proizvedeni od biljaka i sastojaka iz eko uzgoja. Sami proizvodi mogu i čine sve što i kemijski proizvedene boje, čak i puno više, ističe vlasnica salona Danijela Jeričević.

U zagrebačkom salonu Fensi Šmensi žene će od sada kosu bojati i njegovati isključivi s prirodnim bojama i ostalim proizvodima koji kosu pružaju vrhunsku njegu i izuzetnu mekoću

'Svi naši proizvodi su bezopasni za klijenta, nas frizere i okoliš. Salon postoji devet godina i zadnje četiri godine radili smo s prirodnim i kemijskim bojama (prema želji klijenta). Smatram da bi se svi polako trebali pokrenuti u tom zdravom smjeru. Prvo što klijent primijeti, prilikom samog procesa, je miris bilja u zraku i i osjećaj ugode, bez iritacije vlasišta.

Svako bojanje kose ovim proizvodima, ujedno je i aroma terapija, te vrhunski tretman za njegu. Svi su proizvodi hipoalergeni i nisu testirani na životinjama', otkriva Danijela.

U salonu se radi s novim organskim bojama Biorganic i Angel. Biorganic prirodne boje za kosu osiguravaju biokompatibilnost – ne sadrže nikel, jod niti amonijak. Zahvaljujući uljima čajevca, aloe vere i karité maslaca,nakon bojanja kosa je njegovana, hidratizirana te izuzetno mekana.


Angel boje su boje s 89 posto sastojaka organskog porijekla i s pet sastojaka za zaštitu kose i boje: hidroliozirani ekstrakt slada (za obnavljanje kose), botanički protein (za zaštitu), esencija vanilije (za hidrataciju), esencijalno ulje ružmarina (za neodoljiv sjaj) i esencijalno ulje helichrysuma (za mekoću).

Kosa u Fensi Šmensi salonu se više neće prati običnom vodom već je tu posebno filtrirana Eva voda, bez klora kako bi kosa bila tretirana od početka do kraja samo prirodnim sastojcima. Vlasnicu salona pitali smo i koje su boje kose trenutno najtraženije.

'Za jesen uvijek preporučujemo prelazak na toplije tonove poput zlatnih, narančastih, crvenih, zbog nedostatka boje u prirodi i sivilu zime. Takvim bojama postižemo svježinu i zdrav izgled kose', otkriva. Cijene bojanja sa šišanjem i feniranjem, ovisno o dužini i gustoći kose, kreću se od 350 do 600 kuna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju