I dok će neki reći da je žena ženi vuk, postupci snažnih žena koje su jedna drugoj podrška dokazuju da to ipak nije istina. Tek kad sve udružimo snage i stavimo fokus isključivo na sebe, možemo očekivati neka ljepša vremena – u kojima ćemo svi, ravnopravno, koračati naprijed.

Galerija Ženska podrška na Oscarima Ženska podrška na Oscarima Andrea Riseborough i Nicole Kidman na dodjeli Oscara +1 Jamie Lee Curtis i Michelle Yeoh

Od sufražetkinja pa sve do pokreta  #mee too, žene već stoljećima jedna drugoj čuvaju leđa. I kad nas svijet zaboravi i kad se osjećamo nevidljivima, snagu uvijek možemo pronaći u prijateljici, majci, sestri, kolegici, pa čak i starici iz zgrade koja nas inspirira svojim umornim osmijehom.

Svaka žena treba svoje pleme, a posebno se trebamo povezati kad slavimo velike uspjehe, možda još i više nego kad stvaramo prilike, ili kad se borimo za svoja prava. 

Tu predivnu žensku podršku mogli smo vidjeti i na sinoćnjoj, 95. dodjeli Oscara, koja će ostati zapamćena kao jedna od glamuroznijih, veselijih i svakako – mirnijih.

Sjećate li se prošlogodišnje dodjele Oscara i predivne scene između Lady Gage i legende Hollywooda Lize Minnelli?

Liza, koja je na pozornici sjedila u invalidskim kolicima, s vidljivim zdravstvenim problemima, malo se zbunila kad je pokušala izreći zahvalu, a Gaga ju je uhvatila za ruku i tiho rekla držim te. Bio je to trenutak koji je u drugi plan stavio i najpoznatiji šamar u povijesti filma.

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara također smo mogli vidjeli puno ženske podrške.

Michelle Yeoh Tko je Michelle Yeoh, prva Oscarom nagrađena Azijatkinja i jedna od rijetkih glumica koja se fajtala bez kaskadera?

Jamie Lee Curtis Jamie Lee Curtis: Holivudska zvijezda koja dokazuje da su najbolje stvari u životu – tek pred nama

Tako iskreni zagrljaj između Cate Blanchett i Jamie Lee Curtis nikoga nije ostavio ravnodušnim. Legendarna Jamie osvojila je zlatni kipić za najbolju sporednu ulogu u filmu Sve u isto vrijeme, a Cate ju je snažno zagrlila i tako joj pokazala podršku. 

Ženska podrška na Oscarima Cate Blanchett i Jamie Lee Curtis (Foto: Profimedia)

Michelle Yeoh i Halle Berry u zagrljaju s Jessicom Chastain ponosno su se istaknule kao jedine dvije nebjelkinje koje su osvojile Oscara.

Pozornost je privukao i snažni te pomalo buntovni hod Kate Hudson i Janelle Monáe koje se drže za ruku. Ta fotografija baš odiše ženskom snagu i podrškom kakvu bi svaka od nas trebala pokazati drugoj ženi. 

Ženska podrška na Oscarima Kate Hudson i Janelle Monáe (Foto: Profimedia)

Andrea Riseborough i Nicole Kidman na dodjeli Oscara Andrea Riseborough i Nicole Kidman na dodjeli Oscara (Foto: Profimedia)

17 najljepših haljina na svečanom tepihu ovogodišnjih Oscara Najljepše haljine na ovogodišnjim Oscarima Halle Berry u haljini Tamare Ralph na Oscarima 2023. - 6 Lady Gaga u haljini modne kuće Versace +14 Nicole Kidman u haljini modne kuće Armani

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju