Ako imate tanku i rijetku kosu, a želite da izgleda gušće, odabir frizure, odnosno način na koji je šišate veoma je bitan.

Galerija Emma Stone Amal Clooney nosi dugu, slojevitu frizuru Emma Stone rado nosi bob +2 Jessica Biel

Kada su u pitanju plusevi tanke kose, ona nudi svestranost, obično dobro reagira na toplinsko oblikovanje i zahtijeva malu količinu proizvoda da postane glatka i sjajna. No, stvaranje volumena može biti izazovno i tu na scenu stupa pametan odabir frizure.

Šišanje, kako smo već spomenuli, može utjecati na dojam. Jednom kada dobijete željenu frizuru, stručnjaci savjetuju da izbjegavate korištenje "teških" regeneratora i ulja s kojima će se vaša kosa brzo zamastiti i, još bitnije, negativno će utjecati na njezin volumen pa će izgledati još tanje.

A koje su to frizure koje tankoj kosi daju volumen? U nastavku donosimo pet opcija pomoću kojih vaša kosa može izgledati i do tri puta gušće.

1. Duga, slojevita frizura s mekanim rezovima

Nije istina da tanka kosa može izgledati gušće samo ako je ošišana što kraće. Kosu duljine do ramena ili poprsja ošišajte blago slojevito i izgledat će gušće.

Ne pretjerujte sa slojevima – neka kosa bude gotovo ujednačene dužine sa slojevima na dnu. Prednji dio neka strateški uokviruje lice.

Amal Clooney nosi dugu, slojevitu frizuru Amal Clooney nosi dugu, slojevitu frizuru (Foto: Profimedia)

2. Bob (sa šiškama ili bez njih)

Bob je jedan od najboljih izbora za osobe s tankom kosom. Stručnjaci preporučuju da on ima gladak rez koji "udara" u vašu bradu, vrat pa čak i ključnu kost.

Bob će povećati volumen vaše kose, a možete ga nositi ravnog ili valovitog. U dogovoru s frizerom odaberite dužinu koja će vam najbolje odgovarati.

Emma Stone rado nosi bob Emma Stone rado nosi bob (Foto: Profimedia)

3. Duga kosa sa šiškama i slojevima koji uokviruju lice

Ako se ne želite odreći duge i slojevite kose, vaša frizura neka bude u kombinaciji sa šiškama i pramenovima koji će uokviriti vaše lice.

Kako je objasnio frizer Cervando Maldonado, ovaj način šišanja vašoj kosi može dati specifičan stil i potrebnu strukturu kako bi izgledala gušće, a pritom zahtijeva milimalno oblikovanje i održavanje.

Jessica Biel Jessica Biel (Foto: Profimedia)

4. Pixie

Pixie frizura sjajna je za tanku kosu jer joj daje punoću. Kako je objasnila frizerka Ursula Stephen, pixie frizura kojoj ćete vašoj kosi dodati volumen treba imati manje slojeva od uobičajene. Prilikom održavanja ove frizure izbjegavajte korištenje previše proizvoda za kosu jer tanka kosa mora biti prozračna, lepršava i lagana, dok bi je razni proizvodi za kosu mogli "spustiti".

Charlize Theron Charlize Theron (Foto: Profimedia)

5. Duži lob s dubokim razdjeljkom sa strane

Za one koji traže sredinu između jako duge i kratke kose idealno je rješenje lob s mekanim slojevima i dubokim razdjeljkom sa strane. Ovakav lob izvrsna je opcija za sve koji ne žele drastično skraćivati kosu. Mekani slojevi učinit će kosu punijom, dobit ćete frizuru koja svima stoji odlično, a nositi je možete ravnu ili valovitu.

Gal Gadot Gal Gadot (Foto: Profimedia)

Vrijeme je za kratku kosu: 10 predobrih frizura zbog kojih ćete se poželjeti ošišati Ursula Corbero Bella Hadid Léa Seydoux +6 Alexa Demie

Vrijeme je za šišanje: Profinjena frizura koja će vladati u mjesecima pred nama Ciara Diane Guerrero Bella Hadid +1 Lori Harvey

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju