Ako vam se čini da dosadašnja porcija spečenih kolača možda ipak neće biti dovoljno ili tražite neki jednostavan recept kojim ćete u zadnji čas popuniti mamin tanjur sa sitnim božićnim slasticama, predlažemo vam krckave kolačiće

Za kolačiće vam treba:

4 bjelanjka
250 g šećera
100 g mljevenih oraha
100 g sjeckanih oraha
100 g sjeckanih lješnjaka

I to je sve, naravno možete miksati orašaste plodove po želji, bitno je samo da je trećina samljevena jer služi tome da s bjelanjcima stvori tijesto a dvije trećine sjeckano da vam krcka pod zubima ;)

Priprema:

1. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg (u posudi otpornoj na toplinu jer poslije se još lupaju na pari), postepeno dodajte šećer, kad ste sve umiješali, nastavite tući na pari dok ne dobijete gustu smjesu, ne smiju se više osjetiti kristali šećera kad poližete ;)

2. Skinite s pare i lagano kuhačom umiješajte orahe i lješnjake

3. Na lim obložen papirom za pečenje pomoću žličica oblikujte ili okrugle kolačiće ili duguljaste

4. pecite na 160-180°C u sredini pećnice

Kad se ohlade možete duguljaste umakati do pola u otopljenu čokoladu, okrugle ukrašavati ušećernim voćem.

Više slasnih recepata možete naći na blogu Vlastita soba.

Probajte i ove ukusne recepte:

>> Punjene jabuke: Neočekivano zdrava božićna slastica

>> Pijani recept za blagdanske kuglice gotove u trenu

>> Reska kraljica jeseni skrivena u kremastoj piti

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju