.

Najlakši recept za uskrsnu kuhanu šunku

Uskrsni ručak je vrijeme okupljanja cijele obitelji, a uz šarene pisanice glavno mjesto na stolu zauzima šunka. Ukoliko još niste odlučili na koji ćete je način pripremiti ove godine, mi vam predlažemo da to učinite na najjednostavniji način - kuhanjem u običnoj vodi s minimalnim dodatkom začina

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 19.4.2014 / 08:48

Najlakši način pripreme šunke, kod nas i najpopularniji je jednostavno kuhana s minimalnim dodatkom začina (Foto: Guliver/Thinkstock)

Šunka je svinjski but obrađen na različite načine, dimljeni i usoljeni obično se priprema za uskrsnu trpezu. Iako postoje brojni načini njegove pripreme kod nas najpopularniji je kuhanje mesa na kosti u vodi s dodatkom minimalnih začina.

"Šunka kuhana u vodi s minimalnim začinima tradicionalni je recept za najpoznatije uskrsno jelo"


 

Sastojci:
- šunka
- lovorov list
- svježi peršin

Priprema:
1. Dan prije pripreme točnije 24 sata ranije šunku stavite u hladnu vodu koja će iz nje izvući višak soli. Šunku zarolajte, povežite je sa špagom kako bi zadržala svoj oblik, blanširajte je u malo vode te je nakon kratkog vremena stavite u novi lonac s hladnom vodom u koji ste stavili lovorov list i peršin.

2. Nakon toga šunku kuhajte računajući kako je ½ sata kuhanja potrebno po kilogramu šunke. Kada je šunka gotova, omotajte je aluminijskom folijom i pritisnite težim predmetom kako bi zadržala svoju teksturu i formu koja će spriječiti da se meso raspadne prilikom rezanja.

3. Najmanje tri sata šunku ostavite da odstoji i nakon toga je režite na tanke šnite, poslužite uz hren, mladi luk i rotkvice.
 

 

 

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se