Potrebno za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
Pola žličice praška za pecivo
3 žlice kakaa
Malo mlijeka i ulja
Potrebno za kremu:
40 dkg pirea od kestena
10 dkg putra
60 grama šećera u prahu
3 velike žlice ruma,
Oko 100 ml mlijeka
300 ml vrhnja za šlag (pola ide u kesten kremu, a druga polovica za ukrašavanje)
>> Slasni obrok za pauzu koju ćete pamtiti
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta te smjesi dodajte ostale namirnice te ispecite biskvit.
Za kremu pomiješajte pire od kestena s rumom, putrom, šećerom u prahu i mlijekom dok ne dobijete glatku kremu.
Vrhnje istucite u šlag. Pola šlaga dodajte u kremu od kestena.
>> Okus djetinjstva: Mak i čokolada kao savršen par
Na gotovi i ohlađeni biskvit nanesite kremu od kestena, pustite kolač da se ohladi te ga premažite drugom polovicom šlaga. Jesenski kolač ukrasite po želji!
Još slasnih recepata potražite na blogu Cook and play!