Već neko vrijeme primjećujem kako je sve više muškaraca koji prate svoje bolje polovice u šoping. Ne mislim na kupovinu namirnica koja se često obavlja kao obiteljski šoping, pogotovo kada je veći šoping pa je lakše u dvoje. Mislim na kupovanje odjeće, obuće, odlazak u drogerije i slično.

Moram priznati da me nekada malo živcira kada vidim muškarce kako hodaju za svojim partnericama dok one razgledavaju i biraju odjeću po trgovini, pogotovo kada je gužva, isto tako i u drogerijama, pa se gužvamo svi skupa među policama, između stalaka s odjećom, u redu na blagajni...

Čini mi se da je sve više muškaraca koji sa svojim partnericama idu u šoping, čak i kada si oni sami ne moraju ništa kupiti. Ili stoje ispred kabine i komentiraju izgled svoje drage u onome što je probala, a zna i kod kabina biti ogromna gužva.

I lijepo od njih ako svojim boljim polovicama žele pomoći pri odabiru haljine, hlača ili čega već, ali nekad se pitam gdje su nestali muškarci koji svoje žene i djevojke čekaju u automobilu ili kafiću dok one obavljaju kupovinu?

Stvarno nemam ništa protiv muškaraca po trgovinama, ali kada je u trgovini, točnije na ženskom odjelu gužva, onda mi malo smeta. Pa se još moram i s njim boriti dok pokušavam pogledati majicu koje su ionako natiskane na vješalicama, a on stoji ispred mene, tek toliko da je tu, ni ne traži ništa.

Naravno da se vremena mijenjaju i da je i muški spol zainteresiraniji za modu i modno osvješteniji danas nego prije trideset, četrdeset godina, ali da ih baš toliko zanima ženska moda?!

Sjetim se onda jedne situacije od prije nekoliko godina kad sam bila na frizuri i u salon je ušao bračni par s djetetom. Muž je rekao frizerki kakvu frizuru da napravi njegovoj ženi, koja je na to samo šutjela - ona očito nije imala pravo izabrati kakvu frizuru želi. Ostala sam frapirana! Pa ta je žena bila potpuno pod kontrolom svojega muža!

Još me je više šokiralo to što su bili mlađi ljudi, dakle ne neki stariji par koji možda živi u nekom prošlom vremenu, a, hej, pa živimo u 21. stoljeću u demokratskoj zemlji! Ta kontrola muškarca nad ženom me užasnula i urezalo mi se u sjećanje.

Ide li vaš partner s vama u šoping kada kupujete nešto sebi?

glasova:

Onda pomislim, nema valjda i među tim muškima koji prate svoje partnerice u kupovinu odjeće i obuće takvih koji im određuju što će kupiti i nositi... Nadam se da ih nema! Ma glavno da nije to razlog.

Garderoba 10 ponašanja koja trebamo izbjegavati u trgovini prilikom isprobavanja odjeće

Da bi veza uistinu bila sretna, ne smijete odustati od svega do čega vam je stalo Ali nikad! 10 kompromisa koje nikad ne smijete raditi u vezi

Ako jednostavno žele ići skupa u šoping i njihove ih bolje polovice žele uz sebe dok biraju novu haljinu ili kaput, onda neka im! No moram priznati, nedostaju mi vremena kada su muški čekali svoje bolje polovice u automobilu ili kafiću dok one šopingiraju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju