Šalica vruće kave mnogima je omiljeni početak dana, a i tijekom dana volimo se okrijepiti ovim obožavanim crnim napitkom. No često se događa da zbog jedne greške pokvarimo okus kave kada je kuhamo kod kuće

Instant kave danas se nalaze u mnogim kućanstvima, a kod njihove pripreme vrijedi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom radimo kavu ne smije biti kipuća, odnosno prevruća.

Radimo li instant kavu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarit ćemo joj okus, može čak imati ustajali, umjesto bogati i fini okus. Idealna temperatura vode s kojom radite instant kavu trebala bi biti između 90 i 96 stupnjeva.

Stoga slijedeći put kada radite kavu skinite vodu s vatre malo prije nego što počne ključati i primijetit ćete kako kava odmah ima finiji, bogatiji okus. Ulijte je u svoju omiljenu šalicu  koja može otkriti i puno toga o vašem karakteru.

Pročitajte i što se dogodi u tijelu kada popijete kavu na prazan želudac.

 

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju