Amerikanka R’Bonney Gabriel, proglašena je novom Miss Universe na 71. po redu izboru koji se u subotu navečer održao u New Orleansu.

  Galerija Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe - 3 Miss Tajlanda Anna Sueangam-iam u haljini koja je oduševila svijet Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe +2 Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe

Predstavnice iz cijelog svijeta natjecale su se za krunu, a među njima i Hrvatica Arijana Podgajski. Prvom pratiljom proglašena je Miss Velezuele, Amanda Dudamel, a drugom Miss Dominikasnke Republike Andreina Martinez.

Novom Miss Universe proglašena je R’Bonney Gabriel Novom Miss Universe proglašena je R’Bonney Gabriel (Foto: Afp)

Iako nije završila među top tri, djevojka koja je posljednjih dana privukla veliku pozornost javnosti bila je Anna Sueangam-iam, koja je na izboru predstavljala Tajland.

Učinila je to zahvaljujući jedinstvenoj večernjoj haljini u kojoj je izašla na pozornicu tri dana prije glavnog izbora, na preliminarnom natjecanju 71. izbora za Miss Universe.

Osim što je izborom oduševila publiku, haljina koju je nosila je prikupila i više od 225 tisuća lajkova nakon što ju je Anna Sueangam-iam objavila na Instagramu. Iza ove kreacije, naime, stoji i posebna priča.

Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe (Foto: Afp)

Za početak, haljina je napravljena od otvarača za limenke, ali za to postoji razlog.

Moja haljina - moja osobna poruka svemiru, počela je priču djevojka i ispod fotografije objavljene na Instagramu objasnila da je inspiracija za haljinu bilo okruženje u kojem je odrastala.

Odrastajući uz roditelje skupljače smeća, moje djetinjstvo bilo je okruženo hrpama smeća i materijala za recikliranje.

Ova jedinstvena haljina je namjerno skrojena od odbačenih i recikliranih materijala, točnije od otvarača za limeke, kako bi se svemiru pokazalo da ono što mnogi smatraju bezvrijednim zapravo posjeduje vlasitu vrijednost i ljepotu, napisala je Anna Sueangam-iam  i zahvalila svima koji su to uvidjeli.

Njezini pratitelji u komentarima su joj poručili da je haljina predivna, kao i priča koja stoji iza nje.

Za izradu večernje haljine bila je zadužena ekipa tajlandskog brenda Manirat. Iskoristili su stotine aluminijskih otvarača za limenke, dodatno ukrasivši haljinu Swarovski kristalima.

Djevojka koja je u toj haljini zasjala ima 24 godine. Rođena je i odrasla u sirotinjskoj četvrti u Bangkoku, a u jednom trenutku obitelj ju je poslala u hram kako bi je zaštitili od nesigurnog okruženja.

Odrasla je među budističkim časnim sestrama, a obroci su joj se uglavnom sastojali od onoga što bi ostalo redovnicima.

Kako bi se školovala, morala je raditi razne poslove. Tako je i sama skupljala plastični otpad i boce, ali i čistila javne zahode. Osobno iskustvo navelo ju je da se počne baviti pitanjem pristupačnosti obrazovanja u Tajlandu.

Vlatka Pokos: Kultna haljina s izbora za Miss Hrvatske koja se ne zaboravlja Vlatka Pokos 2000. godine Vlatka Pokos 2000. godine Vlatka Pokos 2000. godine +1 Vlatka Pokos 2000. godine

Fani Čapalija: Samozatajna Splićanka čija ljepota ne blijedi Nekad i sad: Fani Čapalija 1993. godine i danas Fani Čapalija na otvorenju H&M-a u Splitu 2011. godine Fani Čapalija na otvaranju 8.Šibenik dance festivala 2011. godne +2 Fani Čapalija u žutoj haljini - 2

Anna Sueangam-iam sada se nada da će joj sudjelovanje na natjecanju za Miss Universe pomoći da javnosti približi probleme djece iz siromašnih sredina. Trenutno surađuje s cijelim nizom tajlandskih neprofitnih organizacija.

Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe Miss Tajlanda na natjecanju za Miss Universe (Foto: Afp)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju