Helena Šopar i Tamara Rebić koje stoje iza brenda "SOPAR", nisu ni sanjale da će njihova prva kolekcija uzeti toliko maha te prvo osvojiti domaće zvijezde poput Severine te Ljupku Gojić, a nakon njih Victoria Secret anđelice te na kraju sezone biti objavljene u svjetski poznatom časopisu Monocle koji ima miljunsku nakladu

Njihova nit vodilja, ručni rad te ljepota i tradicija njihovog rodnog otoka Paga, točnije Novalje očito ih je dobro vodila kroz cijelu ljetnu kampanju.

U novoj kolekciji, odlučile su otići korak dalje te svojoj tradiciji dodati suvremenu notu užurbanog Londona. Snimanje se održalo na njima omiljenom londonskom mostu, Albert bridgeu te su sestre simbolom mosta htijele pokazati što se dobije spajanjem tradicije i suvremenosti. Haljine, suknje i hlace iz kolekcije nose upravo imena londonskih mostova.

Čistoća,mir i ručni rad isprepleteni gradom koji živi non- stop, rezultirali su kolekcijom koja se sastoji od komada koje nose djevojke i gospođe, od jutra do mraka, na ravne čizme i potpetice, na posao ili na kavu. Helena na snimanju nije imala frizuru i šminku kako bi što bolje dočarala prozračnost nove kolekcije.

Kolekcija je ujedno i nježna i snažna, ovisno o tome s čime je kombinirate. Prevladavaju vunene tkanine, pliš te neizostavan ručni rad na kojemu sestre inzistiraju.

Tim povodom porazgovarali smo s Helenom koja nam je i otkrila koje 2 haljine iz nove kolekcije stvorene za svaku žensku građu.

Kako najbolje kombinirati crnu i sivu, boje koje prevladavaju u novoj kolekciji?

Crna i siva osnovne su i najviše nosive u ovo doba godine. To su elegantne boje koje se mogu odjenuti za svaku priliku. Naši odjevni komadi zaista su nosivi te smo pokušale osmisliti kolekciju koja ce zadovoljiti žene koje će od jutra do mraka bez problema moći nositi bilo koji komad.

Nova kolekcija "SOPAR" je nježna i snažna, ovisno o tome s čime je kombinirate. Prevladavaju vunene tkanine, pliš te neizostavan ručni rad.

Uz crnu i sivu možete kombinirati bijelu boju, crnu, sivu, smeđu, prljavo ružičastu, tamnozelenu, tamnocrvenu i bež boju.

Od obuće možete odabrati bilo koji stil, od tenisica, ravnih čizmica, visokih potpetica, do čizama iznad koljena.


Među novim modelima uz klasične krojeve, predstavljene su i tradicionalne poput haljina s voluminoznim rukavima i velikim volanima. Za kakav tip žene su namijenjeni modeli?

Naši modeli namijenjeni su djevojkama i ženama koje drže do sebe i do svog izgleda, koje vole izgledati ženstveno te žele biti primijećene, a uz sve to žele udobnost.


Koji model iz kolekcije biste izdvojili kao onaj koji može sjajno pristajati baš svakoj ženi bez obzira na oblik i veličinu tijela?

To je definitivno košulja Novaljka koja je ujedno i hit ljetne kolekcije,a sada smo je uvrstili i u zimsku. Također imamo „Jubilee haljinu“ - ružičastu haljinu/vestu prilagodljivu svakoj ženskoj konstituciji te „Hampton haljinu“ čiji rukavi podsjećaju na Novaljka košulju.

Fotografije sa snimanja nove kolekcije "SOPAR" u Londonu pogledajte u našoj galeriji

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju