U hrvatskoj svadbenoj tradiciji uvriježilo se mišljenje kako je duga bijela haljina idealan izbor mladenke za dan njezinog vjenčanja. No, ima i iznimaka. Neke žene prednost daju udobnosti pa izgovaraju sudbonosno da u svemu od odijela s hlačama do kratkih haljina.

Galerija Neke dame za vjenčanje biraju kratke haljine Adriana Ćaleta-Car u vjenčanici Matije Vuice I Mia Kramarić nosila je kratku vjenčanicu na građanskoj ceremoniji +1 Jelena Veljača udala se za Vitu Turšića u kratkoj haljini modne kuće Alexander McQueen

Kratka haljina ima nekoliko prednosti pred klasičnom dugom vjenčanicom – opušteniji je i bolji izbor za ljetno vjenčanje jer u njoj nije tako vruće.

Kraći porub haljine olakšava mladenki kretanje, a i uglavnom je jeftinija od dugih raskošnih krinolina.

Za kratku vjenčanicu odlučile su se i neke slavne dame iz hrvatskog javnog života.

Lana Gojak Bajt

Glumica Lana Gojak izrekla je sudbonosno da redatelju Siniši Bajtu u Trstu u kolovozu 2019. godine. Iako je vjenčanje bilo vrlo spontano i organizirano u svega nekoliko dana, mladenka je nosila zapanjujuću kreaciju dizajnerice Marine Larie Matić.


Na svojem Instagram je napisala: U haljini moje Marine Lari Matić možeš biti i nepočešljana mlada bez da to itko primijeti.

Hrvatska glumica je kratku čipkastu vjenčanicu s dugim šlepom od tila sparila uz bijele sandale otvorenih prstiju.

Jelena Veljača

Jelena Veljača udala se za Vitu Turšića u Botaničkom vrtu u Zagrebu na ljeto 2021. godine.

Mladenka je za svoj treće vjenčanje odabrala jednostavnu kratku haljinu od svile s pelerinom modne kuće Alexander McQueen koju je sparila s cipelama s visokom potpeticom.

Jelena Veljača udala se za Vitu Turšića u kratkoj haljini modne kuće Alexander McQueen Jelena Veljača udala se za Vitu Turšića u kratkoj haljini modne kuće Alexander McQueen (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Mia Kramarić

Mia Ćurković udala se za nogometaša Andreja Kramarića u ožujku 2021. godine u zagrebačkoj Gradskoj vijećnici u nazočnosti kumova i najbliže obitelji.

Za ceremoniju je odabrala kratku haljinu dugih rukava u pastelnoj nijansi te s čipkastim obrubom koju je stegnula u struku tankim remenom, a uz koju je nosila bijele štikle.

I Mia Kramarić nosila je kratku vjenčanicu na građanskoj ceremoniji I Mia Kramarić nosila je kratku vjenčanicu na građanskoj ceremoniji (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Tihana Lazović Trifunović

Zadarska glumica Tihana Lazović u kolovozu prošle godine udala se za kolegu Branislava Trifunovića u Novome Sadu. I ona je nosila kratku vjenčanicu i to s potpisom dizajnerice Lane Puljić.

Kratka haljina s dugim velom u prvi je plan stavila glumčine noge, ali i netipičan izbor obuće – odnosno sandale-platforme u jarko ružičastoj boji.

Supruge nogometaša kao mladenke: Kakve vjenčanice su birale za veliki dan? Ivana Vida nosila je vjenčanicu s raskošnim šlepom Vanja Modrić Izabel Kovačić +5 Andrej Kramarić i Mia Ćurković

Jesu li pogodile? Deset slavnih dama koje su se udale u mini haljini Slavne dame za veliki dan biraju i kratke haljine Elizabeth Taylor Sharon Tate +6 Audrey Hepburn

Adriana Ćaleta-Car

Adriana i Duje Ćaleta-Car uplovili su u bračne vode još u svibnju 2021. godine obećavši si vječnu ljubav u građanskoj ceremoniji. Crkveno vjenčanje, održali su u lipnju 2022. godine u Dubrovniku.

Mladenka je zablistala u netipičnoj vjenčanici hrvatske dizajnerice Matije Vuice asimetričnog kroja koja je sprijeda bila kratka te razotkrila njezine noge na kojima je nosila satenske svijetloplave štikle brenda Mach & Mach.

Adriana Ćaleta-Car u vjenčanici Matije Vuice Adriana Ćaleta-Car u vjenčanici Matije Vuice (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju