Nikolina Kamalić stoji iza brenda "Love my Space" koje izrađuje prekrasni namještaj i ukrase za dječje sobe od domaćih prirodnih proizvoda te uz pomoć lokalnih obrtnika


Uz novi Cloud set stolića i stolica, velikih podnih jastuka te malih tepiha od filca svatko će zavoljeti oblačno vrijeme. Riječ je o tri nova proizvoda hrvatskog brenda Love My Space izrađenih od domaće bukve, koje ručno izrađuje i boji udruga osoba s invaliditetom.

Iza cijele priči stoji Nikolina Kamalić, po struci stomatologinja koja je oduvijek imala veliku strast prema dizajnu i uređenju interijera. U slobodno vrijeme uredila je nekoliko prostora i lokala u centru Zagreba što je naišlo na velike pohvale.

Cloud set stolića i stolica, veliki podni jastuci i mali tepisi od filca novi su proizvodi hrvatskog brenda "Love My Space" koje ručno izrađuje i boji udruga osoba s invaliditetom.

Kada je na red stigla sobica mojih blizanki, primijetila sam kako u Hrvatskoj nedostaje lijepih, maštovitih detalja za dječje sobe. Osim velikih lanaca poput Ikee, čiji sam isto veliki ljubitelj, došla sam na ideju pokrenuti nešto novo, započinje svoju priču Nikolina.

Pronalazeći ideje na Pinterestu i drugim internetskim inspiracijama, počela je razvijati zanimljivu liniju proizvoda poput teepee šatora, playhouse kućica, zidnih i sličnih dekoracija, te sama izrađivati Wooly lampice, Sheepy ovčice i tepihe.

U početku sam skoro sve izrađivala sama u suradnji sa lokalnim obrtnicima od maksimalno prirodnih materijala, međutim kako je obujam posla rastao odlučila sam postati zastupnik i uvrstiti u svoj asortiman i neke super proizvode drugih dječjih brendova poput dizajnerskih lampica studija Mrmaria (miffy lampe) i Alimrose balerina lutkice iz daleke Australije.

Švedski dizajn kao majka svih stilova

Ukrase i namještaj hrvatskog brenda Love my Space krasi švedski dizajn.

Švedski dizajn je nekako majka svih stilova, prekrasan je, čist, minimalistički sa naglaskom na prirodu i prirodne materijale. Iako je za njega karakterističan monokromatski spektar boja poput bijele, sive i crne, ja sam unijela malo boje u cijeli asortiman što je ipak prihvaćenije na ovim prostorima
ističe dizajnerica.

No to su ipak meke boje i trenutno vrlo popularne poput pastelno roze, žute i mint. Ne radim gotovo ništa sa crvenom, plavom i zelenom jer to jednostavno nije moj stil.



Svaki novi proizvod iz Nikolinine radionice prolazi test njenih kćeri, čija je reakcija najbolji pokazatelj hoće li nešto biti hit ili ne. Dokazale su to i kada su prvi put vidjele podne jastuke Love my Space.

Podne jastuke sam ostavila na podu njihove sobe i čekala da dođu iz vrtića da vidim reakcije. Oduševljeno su se bacile na njih i htjele u njima spavati, sa smiješkom se prisjeća Nikolina Kamailić.

Savjeti za uređenje dječje sobe

Budući da je Nikolina samouka dizajnerica namještaja i ljubiteljica DIY projekata pitali smo je i što bi savjetovala mamama koje uređuju sobu svojih princeza i prinčeva.

1. Bojom i trakom se može na zidu napraviti kućica, oblačići i drugi razni oblici što je vrlo efektno i popularno. Svaki komad namještaja možete prilagoditi stilu sobice, obojati malu kuhinjicu, stari ormar u neku super mint boju, obojati bijele oblačiće na dosadnu drvenu komodu.

2. Kako su dječje igračke vrlo šarene, koristite neutralnije boje poput bijele i sive za ostale površine poput zida, namještaja i poda jer će svi ostali detalji tako će puno više doći do izražaja.

3. Ne treba izbjegavati i crne detalje, jer oni baš lijepo daju taj jedan moderan naglasak čak i u sobi djevojčice gdje prevladavaju pastelne nijanse. Danas su vrlo popularni crno-bijeli dječji printovi koji izgledaju odlično.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju