Je li prerano za početak božićnog kićenja doma? Neki će možda reći da je, no čak je i znanstveno dokazano da je uranjeno božićno kićenje doma zapravo jako dobro. Naime, prebiranje po božićnim ukrasima često nas podsjeća na bezbrižne dane djetinjstva i budi lijepe uspomene, što nas trenutno čini sretnijima.

Galerija Stan ukrašen lampicama i božićnim dekoracijama - 8 Stan ukrašen lampicama i božićnim dekoracijama - 9 Stan ukrašen lampicama i božićnim dekoracijama - 4 +5 Stan ukrašen u svečanom, blagdanskom duhu

Stoga, ukoliko već razmišljate o tome da izvadite lampice, lutkice Djeda Božićnjaka, zvijezde i druge drage simbole blagdanskog doba, ne dajte da vas drugi odgovore od toga jer to vam to može itekako činiti dobro i popraviti vam raspoloženje.

Naime, čim iz podruma iznesete kutije s božićnim ukrasima, počnete prebirati po njima i uključite svjećice, budite "dijete u sebi" i prizivate čarobne emocije iz djetinjstva, a to može biti samo pozitivno, smatra psihoterapeutkinja Amy Morin, autorica bestselera "Trinaest stvari koje ne rade mentalno snažne osobe".

Stan ukrašen lampicama i božićnim dekoracijama - 3 Moderno uređen prostor u zimskim nijansama i božićnom ugođaju (Foto: Living4media)

Pojedincima koji su izgubili bliske osobe blagdani služe kao podsjetnik na sretna vremena provedena s njima. Uranjeno ukrašavanje pomoći će im da se osjete povezanima s tim dragim osobama, objasnila je Morin. Možda vas na božićno kićenje potakne i stan u nizozemskom selu Eelderwoldeu u kojem sve odiše toplim blagdanskim ugođajem.

Božićno ukrašavanje doma Zbog čega je uranjeno božićno kićenje doma zapravo jako dobro?

Detalji poput božićnog drvca napravljenog od dasaka i ukrašenog lampicama, velike papirnate zvijezde i pahulja te pravog drvca postavljenog u košaru i jaslica, unijeli su u ovaj dom veseli i uvijek dobrodošao božićni duh. Mekane dekice, čupavi podlošci za sjedenje, posuđe zlatne boje dodatno stvaraju vrlo udoban i slavljenički ambijent, a kako li su tek efektne srebrne viseće lampe nalik disko kuglama iznad blagovaonskog stola.

Kutak u dnevnom boravku ipak nam je najdraži, s pletenom ljuljačkom i kaminom na drva koji prostoru daje bogatu toplinu – savršeno mjesto za ušuškati se i jednostavno uživati!

Stan ukrašen lampicama i božićnim dekoracijama - 6 Pletena ljuljačka i kamin na drva u dnevnom boravku 'zovu' na uživanje (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju