Mnogi vlasnici pasa sa svojim ljubimcima vole se igrati tako da im bacaju štap koji pas zatim donese vlasniku, i tako u krug. No, ova na izgled potpuno bezazlena razbibriga može biti itekako opasna i rezultirati teškim ozljedama psa, upozoravaju veterinari

Bacanje štapa psu igra je koje se mnogi vlasnici pasa vole igrati sa svojim ljubimcima, ali veterinari upozoravaju da ta razbibriga nije nimalo bezopasna.

Bacanje štapa i bacanje loptice igre su kojih se mnogi vlasnici pasa igraju sa svojim kućnim ljubimcima, no jedna igra puno je sigurnija od druge

Naime, postoje brojni slučajevi ozljeđivanja pasa kojima se štap zabio u grlo pri čemu može doći do gušenja i začepljenja crijeva, a u najblažem slučaju mogu se dogoditi ozljede na ustima i u grlu. S obzirom na to da se u tom području tijela nalaze dušnik, jednjak te glavne krvne žile poput vratne vene, posljedice mogu biti kobne.

Igranje vani donosi mnoge dobrobiti za fizičko i mentalno zdravlje psa, ali veterinari ističu da bi se igranje sa štapom trebalo izbjegavati.

'Postoji puno drugih zabavnih i sigurnih načina igranja sa psom, poput bacanja loptice', kaže veterinarka Vicki Larkham-Jones.

U tu svrhu može vam poslužiti i stara teniska loptica, a za igru u zatvorenom možete se poslužiti i starom čarapom. Kao i štap, kod igranja sa psom trebalo bi izbjegavati bacanje kamenja jer ono psu može oštetiti zube, odnosno zubnu caklinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju