Na Dan sv. Patrika prisjetili smo se nekih od najpopularnijih irskih imena za djevojčice i dječake, koja bi mogla nadahnuti buduće mame i tate za davanje imena svojim princezama i prinčevima.

 

Pet irskih imena za djevojčice

Nora je irska kratica od Eleanor, a u prijevodu s latinskog označava osobu koja je časna i ima dobru reputaciju.

Nessa je prekrasno ime za djevojčicu koja je ambiciozna i odvažna jer upravo ove karakteristike stoje u značenju tog imena.

Tara je žensko ime za koje jedna od teorija kaže da je keltskog podrijetla s osnovom u staroj keltskoj riječi teamhair, što znači 'toranj, visoka kula kao središte kraljevske i vjerske moći'.

Sinead je irska izvedenica za ime Jane (Jana), koje se prevodi kao 'Bog je milostiv'.

Catriona je zanimljiva varijacija imena Katarina, a označava onu koja je čista. 

Pet irskih imena za dječake

Eamon je često ime za dječake u Irskoj, a označava onoga koji čuva bogatstvo.

Art je kratica od imena Arthur, a potječe od drevne riječi za medvjeda. Odnosi se i na onoga koji može preskočiti sve prepreke u životu.

Liam je poznata kratica od muškog imena William, a označava snažnog čuvara

Dillon je prekrasno ime za dječaka, a znači 'onaj koji je vjeran i lojalan'.

Ennis – niti jedan čovjek nije otok, osim ako ga ne nazovete Ennis, što je irska riječ za taj dio kopna okružen sa svih strana vodenom površinom.

Bebe Objavljen popis: Ovo su najpopularnija imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj Prilikom davanja imena vašoj bebi inspiracija vam može biti i Francuska 30 divnih francuskih imena za djevojčice i dječake i njihove hrvatske inačice Beba Ajla, Melisa... 25 lijepih i baš posebnih turskih imena za djevojčice Beba Liam, Zoi… 15 stranih imena za djecu koja su se udomaćila u Hrvatskoj Beba Kratka i baš zvučna: 30 najpopularnijih skandinavskih imena za curice i dečke Beba Ivor, Liam, Vigo… 70 zvučnih imena od samo četiri slova za dječake Beba Bela, Lara, Hana, Iris… 70 lijepih imena od samo četiri slova za djevojčice

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju