Prelijepa britanska manekenka Iskra Lawrence nosi konfekcijski broj 42 i spada u plus size modele. No 25-godišnjakinja smatra da ona ne bi trebala biti plus size već svoju veličinu smatra normalnom i zdravom. Stoga Iskra želi pokrenuti revoluciju u modnom svijetu i promijeniti modne standarde. Krenula je s time da na svom Instagramu objavljuje neobrađene fotografije svoga raskošnog tijela te na nekim editorijalima odbija da joj se u fotošopu uklone 'nedostaci'

'Njeno tijelo je zemlja čuda', pjeva John Mayer u svom istoimenom hitu kojim slavi ljepotu ženskog tijela, a ti stihovi savršeno opisuju raskošnu figuru britanske plus-size manekenke Iskre Lawrence. Zbog sličnih crta lica Iskru uspoređuju s jednom od najtraženijih manekenki današnjice Gigi Hadid, a obje krasi i izuzetna putenost.

Nosi konfekcijski broj 42, nije bila na dijeti 6 godina i nikada se ne opterećuje brojanjem kalorija već pazi da joj svakodnevna prehrana sadrži zdrave namirnice

'S 18 godina shvatila sam da umjesto da pokušavam promijeniti svoje tijelo da stane u broj 36, pokušat ću promijeniti modnu industriju.' , kaže Iskra. Kako bi educirala žene o zdravom tijelu i izgledu, ova 25-godišnjakinja surađuje s organizacijom koja se bavi poremećajima u prehrani. Nosi konfekcijski broj 42, nije bila na dijeti 6 godina i nikada se ne opterećuje brojanjem kalorija već pazi da joj svakodnevna prehrana sadrži zdrave namirnice.

'Svako jutro popijem zeleni sok, ali volim se i počastiti pizzom – sve je stvar umjerenosti', kaže Iskra koja na svom profilu na Instagramu ponosno objavljuje svoje neretuširane fotografije.

'Volim svoje tijelo jer je prirodno i volim objavljivati fotografije koje pokazuju koliko imam samopouzdanja jer nas društvo uči da imamo 'nedostatke', a ja vam poručujem, koga briga... Jer vi ste puno više od svojih tijela i sami odlučujete što je to ljepota.' Iskra vježba tri do četiri puta tjedno do dva sata po treningu. Manekenka uređuje i internet stranicu RunwayRiot u kojoj piše od modi, stilu i ljepoti za žene svih konfekcijskih brojeva.

>> Krasotica Jelena: Plavuša kojoj bi se i Marilyn Monroe 'poklonila'

'Želim pokazati dizajnerima da bi trebali početi kreirati odjeću u više veličina jer se te žene osjećaju lijepima i žele nositi istu odjeću i 'rasturati' u njoj bez obzira na konfekcijski broj.'
Vrlo joj je važno mijenjati svijest ljudi i u svijet slati poruku o zdravom ženskom tijelu i održavanju normalne tjelesne težine.

'S boljom edukacijom možemo spasiti živote od anoreksije, ali i pretilosti', ističe Iskra te daje savjet svima koji se žele okušati u svijetu modelinga.

'Nemojte se uspoređivati s drugima. Ja se nisam uklapala i mislila sam da sa mnom nešto nije u redu, ali onda sam shvatila da je moja ljepota – moja individualnost. Iskoristite tu moć da sami sebe učinite nezamjenjivima', poručuje manekenka.

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

A photo posted by iskra (@iamiskra) on

 

 

✨my first post for @TheRunwayRiot is now live go check it out the link is in my bio I hope you like it, it's all about...

Posted by Iskra Arabella Lawrence on 18. studenoga 2015

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju