Uštedite dragocjeno vrijeme i novac pa reciklirajte ambalažu iz hladnjaka, kupaonice i smočnice na ove kreativne načine. Bonus dodatak: smanjite količine otpada i tako doprinesite svojem okolišu

1. Čak i ako ste potrošili sav maslac, nemojte odmah baciti njegovo pakiranje. Spremite ga do prvog pečenja kolača, pa ambalažom 'namastite' tepsiju.

2. Kartonska kutija od jaja pravo je vrelo inspiracije za dodatnu upotrebu: možete je iskoristiti za pohranjivanje sitnih predmeta, iskoristiti kao potpalu za vatru, ili ju zalijepiti na zidove i tako izolirati zvuk u prostoriji.

3. Iskoristite plastične vrećice iz trgovina za odlaganje smeća, kao 'materijal' za pakiranje stvari, ili kao pokrov namještaja i parketa kad ličite zidove.

Ne bacajte omot od maslaca, već njime namastite lim za pečenje kolača

4. Odrežite rub omotnice od računa pa ju 'navucite' preko stranice knjige, i tako označite gdje ste stali sa čitanjem.

5. Plastične plitice od pakiranog voća ne morate baciti u smeće nakon što pojedete vitaminske bombice. Iskoristite ih za pohranu stvari u smočnici, kupaonici ili slično.

6. Dobro operite kupljenu bocu od kemijskog sredstva za čišćenje s raspršivačem, pa je potom iskoristite za domaće pripravke za poliranje i čišćenje.

7. Mrežica u kojoj se prodaju mandarine ili krumpir ima idealnu teksturu za čišćenje tvrdokornih mrlja od vodenog kamenca.

8. Karton od wc papira i papirnatih ručnika iskoristite kao podlogu za omatanje božićnih lampica, kabolova i drugih predmeta koji se inače lako zapetljaju.




 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju