Na listama najgore odjevenih dama s ovogodišnje dodjele nagrada Oscar nalaze se Jenny Beavan i Diane Warren. Kostimografkinja i kompozitorica nisu oduševile svojim modnim odabirom, ali jesu li kritike na njihov račun opravdane?

Jenny Beaven osvojila je svog drugog Oscara koji joj je dodijeljen za fantastičnu kostimografiju u filmu 'Mad Max: Fury Road'.

Kada se slavna kostimografkinja popela na pozornicu kako bi preuzela kipić, mnogi su ostali zatečeni njezinom odjevnom kombinacijom koja je u potpunosti odudarala od standardnog oskarovskog 'dress codea'.

Nedugo nakon toga na društvenim mrežama pojavile su se prve kritike na račun njezinog modnog odabira. 'Ovo nije odjeća za dodjelu Oscara' i 'izgleda neprimjereno i neugledno' samo su neki od negativnih komentara.

Međutim, kritičarima je promaklo da je ova odjevna kombinacija zapravo posveta filmu koji joj je donio drugi Oscar u karijeri.Od glave do pete bila je odjevena u crne odjevne komade, u skladu s estetikom i atmosferom filma.

Odjevna kombinacija Jenny Beavan posveta je filmu 'Mad Max: Fury Road'.

Na kožnatoj Marks & Spencer jakni nalazila se lubanja napravljena od Swarovski kristala koja je jedan od zaštitnih simbola novog dijela poznatog filmskog serijala. Motive iz filma 'provukla' je i kroz ostatak svog izdanja.

Kako to obično biva, mišljenja o njezinoj odjeću su podijeljena. Jenny Beavan nije se pokorila stereotipnim očekivanjima, to je bio jedan od najboljih trenutaka na Oscarima', napisala je jedna oduševljena tviterašica.

Onima koji su stali na njezinu stranu nije promaklo ni odmjeravanje slavnih muškaraca u publici koji joj nisu pljeskali kada je dolazila na pozornicu. Mora da im je teško razumjeti ženu koja ne gladuje i nije operirana od glave do pete, jedan je od komentara na tu neugodnu situaciju.

Nakon preuzimanja Oscara Jenny je novinarima u backstageu objasnila zbog čega se tako odjenula.'Ne nosim toalete i apsolutno ne nosim štikle jer imam problema s leđima. U toaletama izgledam smiješno.

Prema mišljenju mnogih, i kompozitorica Dianne Warren odjenula se neprimjereno.

Ovo je bio moj hommage Mad Maxu. Imala sam malih problema s cipelama jer su mi šljokice otpale s njih. Jednostavno se volim osjećati ugodno i što se mene tiče, još sam i predobro obučena.'

Jenny nije jedina koja je doživjela kritike zbog svoje odjevne kombinacije na 88. dodjeli nagrada Oscar. Slavna kompozitorica Diane Warren također se, prema mišljenju mnogih, odjenula neprimjereno, a naviše kritika dobila je zbog svojih gležnjača.

Zamolili smo poznatu hrvatsku dizajnericu Martinu Felju da prokomentira ova dva izdanja koja su podigla prašinu i ona smatra kako su se Jenny i Diane ipak trebale odlučiti za drugačije odjevne kombinacije. Stajling kostimografkinje i kompozitorice nikako nije primjeren za Oscare i smatram da zvijezde u takvim situacijama moraju poštivati dress code, zaključila je dizajnerica.

Je li ovakav stajling primjeren za dodjelu Oscara?

glasova:


POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE I NAJLJEPŠE TRENUTKE S OSKAROVSKOG CRVENOG TEPIHA
.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju