Iako nam se čini da je ovih dana popularnost boba dodatno porasla, mnoge dame i dalje se ne odriču duge kose.

Galerija Duga kosa izgleda sjajno u kombinaciji sa šiškama Cindy Crawford 1992. godine Jane Birkin 1969. godine +1 Chrissy Teigen voli dugu kosu

Duga, njegovana kosa je klasik u svijetu frizura koji se uvijek voli i ima svoje obožavateljice. Duga kosa sa sobom donosi dozu ženstvenosti i elegancije, a mogućnosti za oblikovanje je jako puno.

Ako ste ljubiteljica duge kose, ali rado biste napravili neku promjenu na svojoj frizuri, u nastavku smo izdvojili pet frizura za dugokose dame koje će biti popularne ove jeseni.

1. Frizura supermodela iz 90-ih

Sjećate li se Cindy Crawford na pistama 90-ih? To je frizura o kojoj pričamo. Najbitniji su slojevi koji uokviruju lice i puno volumena, a frizura poput ove najbolje izgleda ako za oblikovanje koristite dobro, staro feniranje.

Cindy Crawford 1992. godine Cindy Crawford 1992. godine (Foto: Profimedia)

2. Duga kosa s Birkin šiškama

Ovu frizuru, odnosno šiške inspirirala je englesko-francuska glumica, pjevačica i model Jane Birkin.

Jane Birkin 1969. godine Jane Birkin 1969. godine (Foto: Afp)

Birkin šiške vrlo su slične šiškama-zavjesama, ali ipak se po nečemu razlikuju. Kod Birkin šiški specifični su oštri kutovi koji uokviruju lice te su sjajan odabir za one koji vole pune šiške, ali ne žele da im se lice potpuno zatvori i da frizura izgleda oštro. Idealan su odabir ako želite napraviti neku promjenu na svojoj dugoj kosi.

3. Mega-volumen

Ako želite mega-volumen onda s vašom frizerkom porazgovarajte o opciji duge kose s kraćim slojevima koji će joj dati dodatni volumen.

4. Dugi slojevi s pramenovima koji uokviruju lice

Kod ove frizure, osim dugih slojeva bitni su i pramenovi koji uokviruju lice, a kosi daju dubinu i dimenziju. Frizura je idealna sa osobe s različitim oblicima lica, a prilikom stiliziranja stručnjaci savjetuju korištenje četke za volumen.

5. Duga kosa sa šiškama-zavjesama

Šiške-zavjese su šiške razdijeljene na sredinu i podijeljene u dva pramena.Prednost ovih šišaka je ta da ih je lako maknuti sa strane kako biste otvorili lice, a njihova dužina idealna je i za isticanje jagodičnih kostiju. Također, radi se o šiškama koje je najlakše održavati. U kombinaciji s dugom kosom izgledaju vrhunski.

Šiške-zavjese u kombinacij s dugom kosom Šiške-zavjese u kombinacij s dugom kosom (Foto: Profimedia)

  Je li se rez isplatio? 10 slavnih dama koje su drastično mijenjale frizuru Scarlett Johansson Anne Hathaway Halle Berry +8 Michelle Williams

10 slavnih žena s tako dobrim bob-frizurama koje će vas potaknuti na promjenu Margot Robbie Jennifer Lopez Cate Blanchett +6 Regina King

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju