Dizajnerski modni dvojac iz Bosne i Hercegovine, sestre dizajnerice, Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao "Kaftan studio" nastavljaju pisati pozitivnu povijest BiH, ali i regionalne modne scene.

Naime, dodjela filmske nagrade Oscar, osim po najboljim filmskim ostvarenjima koja su obilježila proteklu godinu, poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u povijesti Bosne i Hercegovine i Oscara našao i dizajn nekog modnog brenda iz BiH.

Poznati američki glumac Terry Crews se na svečanoj ceremoniji pojavio u pratnji svoje supruge Rebecce King Crews koja je za ovu priliku odabrala elegantnu bijelu statement haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.

Rebecca King Crews u haljini Kaftan studija Rebecca King Crews u haljini Kaftan studija (Foto: Getty Images)

"Kaftan studio" dizajn se tako našao u društvu svih velikih modnih brendova kao sto su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel, itd.

Kaftan studio je brend koji već godinama svojom izvrsnošću, znanjem i radom niže uspjehe i jedan je od najvećih pozitivnih primjera mladim generacijama kako u BiH tako i u regiji.

10 najbolje odjevenih holivudskih dama na crvenom tepihu ovogodišnjih Oscara Najbolje haljine - 6 Najbolje haljine - 7 Najbolje haljine - 5 +7 Najbolje haljine - 8
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju