Učenje i priprema za prijemne ispite može biti iznimno stresno razdoblje u životu svakog učenika. No jedna britanska učiteljica ima rješenje za sve te probleme


Polaganje prijemnih ispita stvara ogroman pritisak na učenike bez obzira na godine ili geografsku lokaciju. Potvrđuje to i nedavna britanska studija koja je uključivala učenike osnovnih škola, a koja je pokazala da čak 90 posto djece osjeća pritisak da dobro napiše prijamni test za srednju školu (test SAT), a više od četvrtine je priznalo da se osjećaju pod stresom.

Nedavna britanska studija pokazala je da čak 90 posto djece osjeća pritisak da dobro napiše prijamni test za srednju školu (test SAT), a više od četvrtine je priznalo da se osjećaju pod stresom.

Učiteljica Thom koja predaje u Osnovnoj školi Buckleberry u Readingu vikend prije polaganja ovih ispita dala je učenicima zapanjujuću zadaću, koju nisu očekivali. Učiteljica im je napisala:

'Od ispita nas dijeli samo nekoliko dana i važno je iskoristiti preostalo vrijeme na mudar način. Ovo je vaša zadaća za vikend. Molim vas odradite što je moguće više aktivnosti, i kemijskom označite sve odrađeno:

- Vozite se biciklom
- Pročitajte knjigu
- Pogledajte svoj omiljen televizijski program
- Osmjehnite se
- Jedite gumene bombone ili sladoled
- Provedite vrijeme s ljudima koje volite
- Smijte se dok vas ne zaboli trbuh
- Izađite van i uživajte u vremenu
- Pođite na plivanje ili u šetnju
- Bavite se hobijem
- Odmorite se
- Vidi se s prijateljima
- Trčite do iznemoglosti
- Kuhajte ili napravite nešto
- Pojedi još malo gumenih bombona ili sladoleda
- Igrajte se u vrtu
- Napravite nešto što nikada prije niste napravili

Ako mislite da trebate ponoviti gradivo, učinite to, ali ne dulje od jednog trajanja jednog sata.

ZAPAMTITE
Učiteljica Thom je zadužena za brigu, a ne vi. Svi ste nevjerojatni i vrlo se ponosim vama. Ludo se provedite ovoga vikenda!
'



Neobična domaća zadaća jasno daje do znanja da opuštena i sretna djeca postižu najbolje rezultate, te da od brige i stresa nema nikakve akademske koristi. Ovaj je status podijeljen s Facebook profila Eyfs Matters više od 71 tisuću puta, a dobila je oko 81.000 lajkova ljudi iz cijelog svijeta.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju