Dalton Wong je trener slavnih osoba iz holivudskih krugova, koji pomaže zvijezdama doći u top formu. Uz njegovu pomoć do fit tijela došla je i lijepa glumica Jennifer Lawrence


'On nije samo promijenio moje tijelo za X-Man film, već je promijenio i navike koje su promijenile moj život,' napisala je Jennifer Lawrence o treneru Daltonu Wongu u predgovoru njegove knjige 'Happier, Healthier & Slimmer in 15 Minutes' (Sretnija, zdravija i mršavija u 15 minuta).

Ne morate naiskap piti velike količine vode, ali je redovito pijuckanje tijekom dana poželjno,' priznaje Dalton Wong. Osim obične vode, dobro je popiti nešto slane vode, vodu s limunom ili kokosovu vodu

Iako slavna glumica uživa u prženim krumpirima i hamburgerima, svjesna je da višak kalorija mora potrošiti vježbanjem, te da se tajna njene dobre forme skriva u ravnoteži discipline i hedonističkog uživanja.

Njen trener otkriva ovih sedam pravila za figuru iz snova koje se mogu baš svi pridržavati:

1. Ostanite hidratizirani
Hidratizacija tijela je iznimno važna kada želite biti u top formi. 'Ne morate naiskap piti velike količine vode, ali je redovito pijuckanje tijekom dana poželjno,' priznaje Dalton Wong. Osim obične vode, dobro je popiti nešto slane vode, vodu s limunom ili kokosovu vodu. Ovdje otkrijte 4 vrste pića koje ukusnije od obične vode, a zdrave baš poput nje.

2. Ograničite porcije
Jennifer Lawrence jede tjesteninu sa sirom, prženu piletinu i pizzu. 'Nikad ne bi mogla živjeti na stalnoj dijeti,' tvrdi slavna glumica. Upravo zato, važno je kontrolirati veličinu porcija koju konzumiramo.

Pritom joj pomaže vrlo jednostavno pravilo: kada je gladna jede predjelo i glavno jelo, no kada želi izgubiti kilograme umjesto glavnog jela naručit će još jedno predjelo i tako zavarati glad. Ako joj se jede nešto slatko, pak, nakon predjela ili glavnog jela podijelit će desert s još jednom osobom.



3. Naspavajte se

'Odmori se, dopusti da ti se tijelo ponovo napuni energijom,' ističe trener Wong. Upravo zato glumcima savjetuje da se naspavaju, ali i da si priušte kratak drijemež tijekom dana kada se osjećaju umornima.

Trener Jennifer Lawrence preporučuje povremenu konzumaciju tamne čokolade s minimalno 75 posto kakaa kako bi suzbili želju za slatkim.

4. Zabavljajte se vježbajući
'Vježbanje je neophodno da bi netko bio u top formi. No ključ je odabrati aktivnosti koju volite i zbog kojeg nećete osjećati da radite nešto pod prisilom,' priznaje Dalton Wong. Važno je pronaći tip vježbanja koje najbolje odgovara vašoj osobnosti bez obzira je li riječ o pilatesu, trčanju, boksanju ili jogi.

5. Jedite čokoladu
'Radije bih vam dao nešto što želite, primjerice komadić tamne čokolade, nego vam je zabranio i promatrao kako 'pucate', a potom pretjerujete sa slatkišima,' kaže trener Wong te ističe kako je povremeno dopuštao Jennifer Lawrence konzumacija manjih količina tamne čokolade s 75 posto kakaa. Ovdje saznajte 5 razloga zašto je dobro jesti čokoladu svaki dan.

Također, naučio je glumicu da ograniči unos alkohola tijekom tjedna, ističući kako je najbolje popiti manje količine kvalitetnijeg vina i piva, nego uživati u neumjerenoj konzumaciji žestokih pića.

6. Pravilno se držite
Dalton Wong predano je radio i na uspravnom držanju glumice, jer ono nas automatski čini ljepšima i atraktivnijima.

7. Kontrolirajte stres
Na izgled tijela utječe i stres. Ako niste u mogućnosti 'fizički ga izbaciti' vježbanjem, trener predlaže duboko disanje iz dijafragme za trenutno olakšanje. Disanje iz dijafragme podrazumijeva udisanje kroz nos, ispunjavanje zrakom grlo, prsa i donji dio trbuha, te legano izdisanje u suprotnom smjeru dok brojite do pet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju