Kada nam je koža lica umorna, napadnuta neočekivanim prištićem ili crvenilom, tajna besprijekornog tena skriva se u dobroj podlozi ili puderu.

Kao i kod svih kozmetičkih proizvoda, u moru podloga i pudera ponekad se čini da je nemoguća misija pronaći savršen baš za sebe. Ovih nekoliko savjeta pomoći će vam kako odabrati idealan puder za vašu kožu i kako ga nanositi, bilo da se radi o onoj sklonoj aknama, masnoj, suhoj, normalnoj ili pak zreloj.

1. Koža sklona aknama

Ako vas muče akne pronađite puder koji je prozračan, ali dobro pokriva nedostatke. Kod kože sklone aknama bitno je nanositi puder u samo jednom sloju, kaže make up artistica Simona Antonović jer se u protivnom može dobiti suprotni efekt. Više slojeva pudera na licu može dovesti do efekta reljefaste maske koja će učiniti vaš problem još uočljivijim.

Simona Antonović preporuča puder kao što je Vichy Dermablend [3D Correction] jer je obogaćen salicilnom kiselinom i eperulinom koji ima umirujuće djelovanje pa je idealan za osjetljivu kožu te vidno umanjuje nesavršenosti. Ova podloga ima visok stupanj prekrivanja i traje do 16 sati, no istovremeno pruža prirodan izgled lica te omogućava koži lica da diše.

Prije nanošenja podloge kožu treba pripremiti; dobro očistiti i na nju nanijeti hidratantnu kremu, preporuča poznata make up artistica, a kako nanijeti ovakav puder da prekrimo sve nedostatke na našoj koži, otkriva u ovom videu.

2. Zrela koža

Zrela koža može izgledati deset godina mlađe ako koristite pravi puder. Kako bi izgledala svježe, izbjegavajte teške pudere koji se mogu skupljati u borama i time ih učiniti još primjetnijima. Mnoge žene iznad 40-te žele da njihov puder bude i njega protiv bora, pa u tom slučaju birajte lagane, hranjive pudere ili BB kreme koje će nahraniti vašu kožu, učiniti je mekšom i blistavijom. Na tržištu postoji tekući puderi s učinkom liftinga i vraćanja zdravog sjaja koži bez ukrućivanja crta lica poput Vichy Liftactiv Flexilift Teint tekućeg pudera koji spaja 3 Vichyjeva vodeća aktivna sastojka iz proizvoda protiv bora.

Puder je na zrelu kožu najbolje utrljavati prstima razmazivajući ga od sredine lica prema van. Dobro razmažite kod vrata, ušiju i po gornjem dijelu čela za prirodni rezultat.

3. Suha koža

Kako bi vaša koža izdržala dan bez ljuskanja, potrebna joj je hranjiva, lagana podloga. Birajte kremaste pudere poput Vichy Teint Ideal kremastog pudera, a kod nanošenja koristite prste i njima utrljavajte puder u kožu poput kreme za lice kako bi podloga do kraja dana ostala postojana.

4. Masna koža

Izbijegnite sjajne dijelove na koži tako da odaberete puder srednje do visoke moći pokrivanja. Nanosite ga spužvicom ili kistom, a ne prstima jer tako prenosite masnoću s ruku na lice. Ukoliko je vaša kože masna, valja voditi brigu i o masnom sjaju, u borbi protiv kojeg će vam uvijek pomoći puder u kamenu poput Teint ideal kompaktnog pudera koji je savršen za sitne popravke tijekom dana.

5. Normalna koža

Imate li masnu kožu puder nanosite spužvicom ili kistom, a ne prstima jer tako prenosite masnoću s ruku na lice.

Ako ste jedna od onih sretnica s normalnom kožom, o vašim preferencama ovisi kojeg će stupnja prekrivanja biti vaš puder. Isprobajte podloge mat ili svjetlucave teksture kako bi odlučili koja vam najbolje odgovara.

U ponudi kozmetičkih proizvoda birajte pudere za normalnu do mješovitu kožu, kremastih, laganih i nemasnih tekstura po mogućnosti primjerenih i za osjetljivu kožu kako bi održali zdravlje vaše kože. Vichy Dermablend je puder primjeren svim tipovima kože s izuzetnom moći prekrivanja laganih do umjerenih kožnih nedostataka (poput podočnjaka ili crvenila).

Za nešto lakši stupanj prekrivanja tijekom dana i otkrivanje prirodnog blistavog tena kože savršen izbor je Vichy Teint Ideal tekući puder.

Savjeti za nanošenje podloge za bilo koji tip kože

Kada vam u ruke dospije savršen puder imajte na umu ovih 6 odličnih savjeta za nanošenje podloge, neovisne su o njezinoj vrsti ili tipu vaše kože.

1. Počnite s nanošenjem podloge na nosu i oko njega jer se tamo pojavljuje najviše crvenila.

2. Izbjegavajte područje oko očiju jer je za to namijenjen korektor.

3. Radite konture s tamnijom nijansom istog pudera ili puderom iste teksture.

4. Ako podlogu nanosite prstima, utrljajte je što bolje u kožu kako bi dobili prirodniji izgled.

5. Ako podlogu nanosite spužvicom, svakim pokretom je valjajte o kožu kako bi se bolje stopila s kožom.

6. Ako podlogu nanosite kistom, koristite se malim kružnim pokretima kako bi je utrljali u kožu i postigli odličnu moć prekrivanja bez efekta 'maske'.

Sad je pravo vrijeme da isprobate puder idealan za vašu kožu jer u ovlaštenim ljekarnama uz kupnju svakog Vichy pudera na poklon dobivate kozmetičku torbicu s pokojim iznenađenjem unutar nje, a akcija traje do isteka zaliha.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju