Lutke su nezaboravan dio djetinjstva i mnoge žene sjećaju se svoje najdraže lutke. A jedna Australka odlučila se i u odrasloj dobi igrati te lutkama koje često izgledaju neprirodno daje potpuno novi, transformirani izgled i – novi život

Transformacije zbog kojih ćete popularne lutke koje vole mnoge djevojčice gledati potpuno drugim očima oduševile su mnoge koji su upoznati s radom kreativne mame iz Australije.

U njenoj kolekciji transformiranih lutkica nazvanoj Mim's Dandy dolls nalaze se, kako ova nadarena mama objašnjava, nekad voljene lutkice koje su sada spašene i koje su dobile novu šansu u životu. Svaku spašenu lutku pažljivo očisti, opere joj i počešlja kosu, sašije novu odjeću i – u potpunosti joj obriše prenaglašeno našminkano lice te ga iznova nacrta. Na taj način lutke dobivaju potpuno drugačiji, prirodniji izgled te tako postaju igračke puno primjerenije za djecu.



Želim da svako dijete i odrasla osoba koja vidi moje lutke i pročita njihove priče bude nadahnuta i ohrabrena. Želim da svi mi cijenimo i slavimo vlastitu snagu, sposobnosti, strasti i naše savršene nesavršenosti, a ne da se fokusiramo na izgled i na nametnutu definiciju ljepote.

Reći ću vam što je ljepota. Ljepota je biti živ. Ljepota je biti dobar. Ljepota je biti jak i mudar. Ljepota je voljeti druge. Ljepota je samouvjerenost i sreća. Ljepota je dijeliti s drugim njegovu sreću i tugu. Ljepota je suosjećanje
, poručila je ova talentirana Australka na svom Facebooku. Pogledajte i kako mama Sonia briše lica lutkama, a ono što učini poslije očarava i djecu i odrasle.



Svakoj lutki daje ime i karakter. Milly je pametna i živahna djevojčica koja prijatelje i obitelj nasmijava dovitljivim komentarima i dosjetkama. Mary obožava cvijeće te radi svoj herbarij u kojem čuva osušeno i prešano cvijeće. Baka ju je naučila kako se to radi: umetanjem cvijeća u papir, a zatim među stranice teških knjiga.

Josephine svoje smušene misle i nepredvidljive emocije smiruje slikajući. Obožava gledati kako se boje razvijaju dok ih stavlja na papir ili platno. Kada odraste želi pomagati bolesnoj djeci u bolnicama kako da izraze svoje osjećaje, strahove i misli kroz umjetnost.

Nancy je najdraža, najodanija prijateljica na svijetu. Dobra je, duhovita i osjetljiva na tuđe osjećaje i potrebe. Obožava biti u pidžami i nosila bi je svaki dan da može. Nancy odlično baca loptu i jako je ponosna na to što može baciti loptu dalje od bilo kojeg dječaka kojeg poznaje. Stvarno baca kao djevojčica!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju