Život u gradu neminovno donosi i svakodnevnu borbu protiv velikog broja slobodnih radikala koje tvori zagađenje. Ono, nakon sunca, ima najštetniji učinak na našu kožu, a lice je pri tom najviše izloženo.

Osjetljiva koža posebno reagira na zagađenje ili klimatizacije odnosno grijanje te tada dolazi do iritacija, prekomjerenog crvenila ili se sušenja. Puder je svakodnevna barijera između naše kože i zagađenog zraka te ga je potrebno pažljivo odabrati, ali i svaku večer obavezno skidati jer se na puderu i šminki talože nečistoće.

Make-up stručnjakinja i blogerica Martina Medur smatra da je za postizanje svježeg i blistavog tena jako važno ne preskakati korake njege kože.

1. Čišćenje lica

Prije nanošenja pudera temeljito i nježno očistite kožu. Lice dobro očistite mlijekom za čišćenje ili micelarnom otopinom, a kod pranja lica izbjegavajte sapune ili gelove za čišćenje koji isušuju.

Svaka žena bi u svojoj kozmetičkoj torbici trebala imati minimalno tri proizvoda za njegu lica - kremu za oko očiju, serum i dnevnu kremu.

2. Njega

Martina smatra da bi svaka žena u svojoj kozmetičkoj torbici trebala imati minimalno tri proizvoda za njegu lica – kremu za oko očiju, serum i dnevnu kremu koji se nanose tim redoslijedom. Kožu obavezno zaštitite hidratantnom podlogom prije nanošenja pudera.

3. Korekcija i zaštita tena

Puder je svakodnevna barijera između naše kože i zagađenog zraka te ga je potrebno pažljivo odabrati. Odaberite puder koji ujednačuje ten, ugodan je i hidratantan s hipoalergenom formulom. Puder bi trebao zaštititi našu kožu, ali je i nahraniti.

S većim zagađenjem teksture pudera trebale bi biti laganije kako ne bi dodatno opterećivale lice. Birajte lagane teksture bogate antioksidansima koje će omogućiti koži da diše poput Vichy Teint Ideal tekućeg pudera s vitaminom C i E te mneraliziranom termalnom vodom Vichy koji je pogodan za osjetljivu kožu.

U videu pogledajte savjete Martine kako nanijeti puder za najbolji efekt svježeg i blistavog tena.

Sad je pravo vrijeme da isprobate ovaj puder s visokom moći prekrivanja jer u ovlaštenim ljekarnama uz kupnju Vichy Teint Ideal tekućeg pudera na poklon dobivate kozmetičku torbicu s pokojim iznenađenjem unutar nje, a akcija traje do isteka zaliha.

Što nam još može pomoći?

U borbi protiv sivog tena i umorne kože bez sjaja uvelike nam može pomoći i uravnotežena i raznolika prehrana. Više voća i povrća bogatih vitaminima vratit će svježinu koži te unos najmanje 1.5 l tekućine dnevno.

Za zdravlje kože povećajte unos voća i povrća poput mrkvi, dinja, manga i marelica koje je bogato karotenoidima koji se pretvaraju u vitamin A, zatim rajčica koje su prepune likopena, pigmenta koji im daje crvenu boju, koji se nalazi i u grejpfrutu, papaji i lubenici te onog bogatog vitaminom C kao što su agrumi odnosno naranče, grejpfrut, limuni itd., ali i kivi, zelje, rajčice, paprike, jagode, crveni ribiz.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju