Naslušali smo se svakakvih tajni uspješnog mršavljenja, ali ova koju promovira Jenny Jahn-Hudec zasigurno je jedna od najboljih.

Priča Jenny Jahn-Hudec sigurno će biti poznata svima koji se bore s viškog kilograma. Prije dvije godine Jenny je imala 130 kilograma i neuspješno pokušavala smršavjeti. Po zanimanju je medicinska sestra i dobro zna kakve su posljedice debljine, ali ni to joj nije pomoglo da izgubi neželjene kilograme.

Sve se promijenilo kada je krajem 2013. godine završila u bolnici zbog problema s disanjem. Tada je prvi put shvatila koja je najveća greška koju je radila tijekom svih svojih dijeta - umjesto da mršavi zbog zdravlja, pokušavala je izgubiti kilograme samo zbog izgleda.

Smatra kako je upravo to bio razlog zbog kojeg je sabotirala proces mršavljenja. Tek kada je postala svjesna što pretilost radi njezinom zdravlju posložila je kockice u glavi i donijela čvrstu odluku o promjeni načina života i prehrane. Smatra kako bi zdravlje trebalo biti glavni i jedini cilj svih ljudi koji se bore s kilogramima, ali uglavnom je lakše biti fokusiran na konfekcijske brojeve i uzak struk. Nemojte gladovati, njezin je glavni savjet za sve koji pokušavaju smršavjeti.

Krenula sam vježbati kod kuće s prijateljicom. Bila sam u tako lošoj formi da se nakon prvog treninga nisam mogla micati pet dana. Vježbale smo i dalje, nakon svakog treninga moje vrijeme oporavka bilo je kraće, iskreno je priznala.

Naravno, promijenila je i prehranu koja je bila sastavljena od pizze, kruha, tjestenine i brze hrane. Odlučila je izbaciti unaprijed skuhanu ili smrznutu hranu te sve procesuirane namirnice i zamijeniti je zdravijim namirnicama. Nije više pila gazirane sokove, umjesto njih okrenula se vodi i čajevima. Unaprijed je planirala sve svoje obroke kako bi uštedjela na vremenu i zahvaljujući tome nikada nije bila gladna.

Što se tiče mog krajnjeg cilja, shvatila sam da ne postoji kraj ove ‘utrke’. Važno je samo da ostane zdrava i to je plan kojeg ću se držati, zaključila je odlučna Jenny.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju