Iako smo zemlja s tisuću otoka, pješčane plaže baš poput onih tropskih mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Ipak, srednji Jadran može se pohvaliti s njih nekoliko koje oduzimaju dah svojom ljepotom, ali i praktičnošću.

Kako biste se brčkali u tim skrivenim Hrvatskim draguljima, sakupili smo tri plaže u kojima ćete rado uživati s društvom ili obitelji dok guštate u nezamjenjivom osjećaju pijeska pod nogama. Inspirirani tim čarobnim plažama, provjerili smo i dostupnost apartmanskog smještaja na portalu Privatni Smještaj u tim mjestima kako biste mogli iz prve ruke doživjeti njihovu ljepotu.
Dugi otok- Sakarun Dugi otok- Sakarun Foto: Getty Images
Dugi Otok – Sakarun
Sakarun jest naša najpoznatija, a ujedno i najpopularnija pješčana plaža u Hrvatskoj, koja s razlogom nosi titulu prave rajske plaže. Zbog prekrasnog bijelog pijeska koji se proteže 300 metara dugom plažom i kristalno čistog mora na trenutak ćemo imati dojam kao da smo na nekoj egzotičnoj, tropskoj plaži daleko od civilizacije. Ipak, slatka mjestašca Veli rat, Verunić, Soline i Božava udaljena su svega nekoliko kilometara, pa ih vrijedi posjetiti i iskusiti specijalitete lokalaca. Ako svoj smještaj niste uspjeli pronaći na nekoj od lokacija na Dugom Otoku, posjet Sakarunu može biti i dobar cjelodnevni izlet iz Zadra. Apartman Zara, Villa Jadera ili Apartman Antonia u toj metropoli rado će vas ugostiti kako bi u svojem odmoru tijekom i izvan sezone mogli uživati punim plućima.
Ugljan - plaža Jaz Ugljan - plaža Jaz Foto: Getty Images
Ugljan – Preko
Iz Zadra možete posjetiti i otok Ugljan, prvog susjeda Dugog Otoka, koji obiluje pješčanim plažama kamo god se zaputili. Najpoznatija je gradska plaža Jaz u mjestu Preko, u kojoj će najviše uživati naši mališani jer se kule od pijeska mogu praviti na svakom koraku. More seže do koljena pedeset metara od obale, pa se tako lako može kroz more doći i do malog glagoljaškog otočića Galevca, koji mještani od milja zovu Školjić. Jedino što se na njemu nalazi jest samostan sv. Pavla Pustinjaka, a može ga se propješačiti u nekoliko minuta. Uz plažu Jaz nalaze se brojni kafići i restorani, pa uvijek možete nešto i prizalogajiti nakon dana provedenog u ljetnim radostima. Otok Ugljan posljednjih godina postaje sve popularnija destinacija za ljetovanje, a broj apartmana raste iz godine u godinu. Smjestite se, primjerice, u apartmanu Judita, smještenom u samom srcu Preka, u kojem ste od brojnih sadržaja udaljeni svega nekoliko koraka.
Murter- Podvrške Murter- Podvrške Foto: Getty Images
Murter – Podvrške
Malo je onih koji Murter nisu barem jednom posjetili, a još manje onih koji nisu posjetili omiljenu plažu mještana – Slanicu. Iako je prekrasna, Slanica je ljeti prepuna turista, zbog čega je teško pronaći mjesto za ručnik. Zato umjesto nje posjetite njezinu manje razvikanu sestru – Podvrške. Odlučite li se za dobru šetnjicu uz more iz Murtera ili Slanice, doći ćete do ove jednako prekrasne plaže, koju također karakteriziraju bijeli pijesak i čisto more kao iz snova. Udaljene od gradske vreve, Podvrške nude pravi odmor ispunjen mirom, tišinom i hladovinom zelenila koje ih okružuje. Jedino što vam tamo treba jest dobra knjiga u kojoj ćete guštati u trenucima koje ne provodite u moru. Kako je na Murteru sve udaljeno kratkom vožnjom auta, smjestiti se možete u bilo kojem mjestu i svejedno biti u blizini brojnih sadržaja i plaža. Jedno takvo mjesto su i Betine i apartman Katarina, koji se nalazi tik uz more, pa ćete se svako jutro buditi uz umirujući zvuk valova i cvrčaka dok se ne otisnete u istraživanje otoka.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Privatni Smještaj po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju