Jedna američka zrakoplovna kompanija izazvala je pravu raspravu na Twitteru kad je djevojčici od deset godina zabranila ulaz u avion jer je nosila tajice

Američka zrakoplovna kompanija United došla je na metu kritika nakon što je djevojčici od deset godina zabranila ulaz u svoj avion jer je bila neprimjerno odjevena. Incident se dogodio u zračnoj luci u Denveru otkuda se djevojčica sa svojom obitelji trebala ukrcati na let 215 za Minneapolis.

'Američka zrakoplovna kompanija United došla je na metu kritika nakon što je djevojčici od deset godina zabranila ulaz u svoj avion jer je bila neprimjerno odjevena - u sive tajice.'

Djevojčica je nosile sive tajice, a djelatnica Uniteda rekla je da ta odjeća neprimjerena za ulazak u zrakoplov, te je zamolila da preko tajica odjene suknju ili haljinu iz kofera s odjećom. Tek kad se prodjenula, dopušten im je ulazak u avion.

Priča je vrlo brzo dospjela u javnost zahvaljujući Tweetovima Shannon Watts iz inicijative "Moms Demand Action" (Mame zahtijevaju akciju) koja je prenosila što se događa na izlazu Uniteda u Denveru iz minute u minutu.

Negativni komentari na Tweeteru
Ista se zapitala zašto ova zrakoplovna kompanija ne dopušta ženskim osobama da nose sportsku odjeću na avion, a svojim Tweetovima ubrzo je privukla velik broj ljudi koji su počeli negativno komentirati cijeli slučaj, uključujući i neke slavne osobe.


Hej, United, ja letim često. Upravo se spremam za turneju u travnju, i planiram Unitedove letove zamijeniti nekom drugom kompanijom, napisala je na Twitteru slavna komičarka Sarah Silverman.

U priču se uključila Chrissy Teigen koja je priznala da je letjela ovom zrakoplovnom linijom u samo košulji koja joj je služila kao haljina.

Sljedeći put ću odjenuti samo maramu i traperice, zaprijetila je poznata manekenka i voditeljica.

Glumica Patricia Arquette, pak, zaključila je da su tajice poslovna odjeća za desetogodišnjakinje, jer je njihov posao biti dijete.


Očitovao se i sam United koji je priznao da je djevojčica rođakinje njihovih zaposlenika i kao takve imaju pravo na kupnju zrakoplovnih karata s velikim popustom. Zbog manje cijene karata, United ih podvrgava strožem dress codeu nego druge putnike.

'Grudnjak s metalnom žicom mogao bi izazvati neugodni zastoj kada prolazite kroz detektor metala na aerodromu. Izbjegavajte ga u zračnom prometu'

Kakvu odjeću odabrati u zrakoplovu?
U njihovom pravilniku uistinu stoji da zrakoplovna kompanija može odbiti ulaz osobi koja je bosa ili nije prikladno odjevena, no isti ne pojašnjava što pravilno odijevanje podrazumijeva.

Zrakoplovni priručnici nekad su propisivali nošenje elegantne odjeće poput haljina za žene i odijela s kravatom za muškarce. No danas su popularniji neki drugi odjevni komadi.

Obuća
Treba izbjegavati štikle, sandale s remenčićima i drugu obuću koja je neudobna ili se u slučaju zrakoplovnih problema ne može brzo obuti ili skinuti. Najbolje se preporučuje cipele ili tenisice bez vezica.

Odjeća
U avionima može biti prohladno, pa se preporučuje slojevito odijevanje. Izbjegavajte usku odjeću. Najbolje je odabrati udobnu i širu majicu, preko koje se može odjenuti vesta ili pulover. 

Udobne hlače su poželjnija varijanta od kratkih suknji i haljina jer sprječavaju mogućnost od izlaganja nekog nepriličnog dijela tijela pogledima javnosti. Pamuk je bolji izbor od sintetike jer u slučaju zapaljenja proizvodi težak, toksični dim.

Donje rublje
Kada idete na avion najbolje je odjenuti pamučni sportski grudnjak i odgovarajuće gaćice. S druge strane grudnjak s metalnom žicom mogao bi izazvati neugodni zastoj kada prolazite kroz detektor metala. Izbjegavajte ga u zračnom prometu.

Je li primjereno u zrakoplovu nositi tajice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju