Odjevni komad koji se posljednjih sezona nametnuo među vodeće izbore za dnevne i svečane prilike je kombinezon. No unatoč obožavanju koje brojne dame gaje prema jednostavnom 'jednodijelcu' on krije brojne zamke koje narušavaju sklad figure. Kako ih izbjeći otkrila nam je modna dizajnerica Ogi Antunac

Modni potencijal kombinezona, jednodijelno skrojenog komada odjeće prije pola desetljeća proslavio je modni genijalac Yves Saint Laurent prepoznavši u ovom komadu ključni element slavljenja ženstvenosti. Danas je kombinezon vodeći u izboru brojnih dama ne samo za poslovne i ležerne prilike, nego i u onima za koje je potrebna doza glamura.

Ipak brojni će se složiti kako s ovim odjevnim komadom valja biti na oprezu, s obzirom da njegov kroj iako jednostavan, nije lako prilagodljiv svakom tijelu. Kako izbjeći mane poput vizualno kratkih nogu, proširenih bokova ili širokog struka otkrila nam je modna dizajnerica Ogi Antunac.

Kombinezon vizualno skraćuje figuru, a kako bi takav dojam izbjegli pomažu remen, visoka potpetica i modni detalj poput marame ili ogrlice oko vrata, ističe dizajnerica Ogi Antunac



1. S obzirom da kombinezon vizualno skraćuje figuru osnovno pravilo je kombinirati ga uz visoku potpeticu, jedini krojevi koji trpe nisku potplatu su baggy ili vrećasti modeli. Naime nabrana nogavica u tom slučaju savršeno će se stopiti s robusnom čizmom ili gležnjačama.

2. Kako bi tijelo u kombinezonu doveli u ravnotežu i izbjegli dominantan donji dio u području bokova i struka pomoći će efektna marama oko vrata ili masivna ogrlica. U ovom slučaju  odlično radi i gornji dio kombinezona s naglašenim dekolteom .

3. Trik koji potpomaže sklad tijela i koji će spriječiti da kombinezon 'pojede' figuru je remen. Bilo masivan ili tanki s efektnom kopčom, pozicioniran na liniji struka remen će figuru učiniti ženstvenijom i istaknuti obline.

4. Idealna dužina nogavica kombinezona je ¾ točnije do iznad gležnja, uz nju rist postaje izduženiji čime se postiže vizualni dojam dužih nogu.

5. Kratke, strukirane jakne ili sakoi najbolje pristaju uz kombinezon, dugačke krojeve posebice do sredine bedra treba izbjegavati jer narušavaju sklad figure.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju