Tehnika šminkanja koja se u make-up svijetu već nekoliko godina neprestano nalazi u prvom planu je konturiranje. Svestranu tehniku obožavaju slavne žene koje se na crvenom tepihu ne pojavljuju bez istaknutih kontura na licu. No, ovo je tehnika koja se može upotrijebiti i za svakodnevni make-up. Na koji način je to moguće, provjerite u članku

Konturiranje je zapravo igra svjetla i sjene, odnosno jasnog definiranja i naglašavanja crta lica. Tehniku je prije nekoliko godina popularilizira Kim Kardashian, no zanimljivo je da se vizažisti njome zapravo koriste više od 20 godina.

'Tehnika šminkanja koja se u make-up svijetu već nekoliko godina neprestano nalazi u prvom planu je konturiranje'

Make-up artistica Silva Stojanović navodi da je konturing jako dobra zamjena za kirurški zahvat.

S konturingom dižemo jagodice, pomlađujemo lice, dajemo dubinu licu, samim time izgledamo mlađe
, kaže Silva u prilogu InMagazina.

Posljednjih godina konturiranje je postala glavna tema u svijetu šminke i inspiracija mnogih internetskih make-up tutoriala. Također, osim lica, znaju se konturirati i dijelovi tijela poput dekoltea i nogu.

To već zaista ide u sferu maske. Jake sjene, jaki highlighteri. Možete dobiti jagodice koje nemate, dodala je Stojanović.

Prvo pravilo konturiranja

Uvijek imajte na umu da suha kontura ne može ići na kremastu podlogu, dok se kremasti proizvodi za konturu ne stavljaju na matiranu podlogu. Za početnike ili one koji nisu u potpunosti sigurni u sebe najbolje je koristiti suhu konturu. Jednostavnije je raditi s njome, dok ona kremasta zahtjeva više posla, a rezultat je zapravo jednak. Isprobajte i najlakši način šminkanja očiju poput profesionalke.

Za što prirodniji efekt najbolje je šminkati se na prirodnom svjetlu ili pak na umjetnom svjetlu usmjerenom izravno na lice. Pogledajte i 7 nevjerojatnih make-up transformacija.

I ne zaboravite – manje je više.

Kako napraviti konturu za svakodnevni izgled pogledajte u prilogu InMagazina.



IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju