Ako vam je koža masna i sjajna nekoliko sati nakon pranja lica, vjerojatno imate masnu kožu. To znači i da su vaše žlijezde lojnice preaktivne i proizvode više sebuma nego inače.

Galerija Žena nanosi kremu za sunčanje ISDIN Fotoprotector Fusion Water SPF 50 Paula's Choice calm non-greasy moisturizer SPF 30 +4 Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+

Kada imate masnu kožu, zadnja stvar koju želite napraviti je dodati joj još masnoće. Zato ljudi s ovim tipom kože biraju proizvode koji su namijenjeni baš za nju.

Između ostalog, biraju i kreme za zaštinim faktorom kreirane za masnu kožu.

Za sve osobe masne kože u nastavku smo izdvojili sedam krema s visokim zaštitnim faktorom koje su odličan izbor vaš tip kože. Imajte na umu da dolazak do opcije koja će najbolje odgovarati vašoj koži može uključivat cijeli niz pokušaja i promašaja.

1. ISDIN Fotoprotector Fusion Water SPF 50

Ova ultra lagana dnevna krema za zaštitu od sunca pogodna je ne samo za masnu nego i za suhu i osjetljivu kožu, uključujući atopijsku. Ima laganu teksturu, a koža je nakon korištenja svilenkasta što ju čini odličnom opcijom za svakodnevnu upotrebu i kao posljednji korak u rutini njege kože, prije nanošenja šminke. Nekomedogena je i ne ostavlja tragove, a koži osigurava do 12 sati intenzivne hidratacije.

ISDIN Fotoprotector Fusion Water SPF 50 ISDIN Fotoprotector Fusion Water SPF 50 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Paula's Choice calm non-greasy moisurizer SPF 30

Ovo je svilenkasti lagani losion koji štiti iritiranu kožu zahvaljujući mineralnim filterima i antioksidansima. Osim što štiti kožu, on je i hidratizira, a stvara nemasni finiš bez sjaja. Prikladan je za osjetljivu masnu kožu sklonu prištićima i savršen je kao podloga ispod šminke.

Paula's Choice calm non-greasy moisturizer SPF 30 Paula's Choice calm non-greasy moisturizer SPF 30 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+

Ova krema s vrlo visokom zaštitom od sunca namijenjena je za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Njezini tvorci tvrde da tehnologija kontrole mašćenja i reguliranje sebuma s L-karnitinom i upijajućim mikro česticama pruža koži trenutačni učinak suh na dodir i dugotrajan učinak protiv sjaja do osam sati.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+ Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+ (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Vichy Capital Soleil dry touch finish za lice SPF 50

Ova dry touch zaštita od sunca s visokim faktorom idealna je za sve osove s mješovitom do masnom kožom koje su u potrazi za proizvodom koji im kožu neće činiti sjajnom. Radi se o nekomedogenom proizvodu koji smiruje, jača i obnavlja kožu. Emulzija se na kožu nanosi neposredno prije izlaganja suncu, a bitno ju je obnavljati često i bogato.

Vichy Capital Soleil dry touch finish za lice SPF 50 Vichy Capital Soleil dry touch finish za lice SPF 50 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. La Roche-Posay Anthelios Oil Correct SPF 50+

Ovaj proizvod namijenjen je za zaštitu od sunca za masnu kožu. Ne ostavlja bijele tragove na koži te pomaže ublažiti izgled nepravilnosti. Nanosi se na čistu kožu kao završni korak njege kože koju osim od zračenja štiti i od onečišćenja i oksidacije.

La Roche-Posay Anthelios Oil Correct SPF 50+ La Roche-Posay Anthelios Oil Correct SPF 50+ (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Heliocare 360° gel oil-free SPF 50

Ovo je proizvod bez ulja, s laganom teksturom i kontrolom sebuma te završnom mat obradom.

Mnogi u ljetnim mjesecima žele imati preplanuli ten Brzo tamnjenje: Pekmezi za divno preplanulu kožu bez dugog izlaganja suncu

Formuliran je tako da neutralizira i popravlja oštećenja nastala izlaganjem na suncu, a nakon korištenja koža je meka, glatka, suha i bez neželjenog sjaja.

Heliocare 360° gel oil-free SPF 50 Heliocare 360° gel oil-free SPF 50 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF50

Lancasterov fluid smiruje i čuva osjetljivu kožu od oštećenja uzrokovanih suncem. Lagana mliječna tekstura bez ulja nevidljiva je nakon nanošenja, a proizvod uljepšava kožu.

Djecu je posebno ažno zaštititi od sunca Bez njih nigdje: Sedam proizvoda s visokim zaštitnim faktorom za djecu i bebe

Ulje za sunčanje možete napraviti sami Za preplanulu put: Napravite 100 posto prirodno ulje za sunčanje

Kako kažu tvorci ovog proizvoda, on pruža izuzetno senzorno krajnje iskustvo.

Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF50 Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid SPF50 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju