I dok na razne načine, kremama, tretmanima, masažama, pilinzima njegujemo i pokušavamo održati svježinu i ljepotu lica jedan jednostavan jutarnji ritual, koji ne stoji niti kune ima nekoliko blagotvornih učinaka na kožu lica

Uranjanje lica u hladnu vod s kockicama leda beauty je tretman kojeg preporučuje Lauren Conrad američki beauty guru, obećavajući kako je upravo ovaj postupak jamči predivnu kožu lica.

Sve što vam treba je zdjela hladne vode i nekoliko kockica leda, koje ćete u nju staviti. Nakon što pripremiti hladnu kupku u uronite lice i držite ga unutra oko 30 sekundi. Ukoliko ste zimogrozni postupak možete rascjepkati u 3 intervala po desetak sekundi.

Pripazite da vam je kosa svakako u repu kako se ne biste smočili.
Ova jutarnja rutina ima čak 4 blagotvorna efekta na kožu lica, pa se usudimo reći i da djeluje poput prirodnog faceliftinga.

1. Smanjuje crvenilo
Bez obzira je li vam lice crveno zbog reakcije na neke kreme ili imate blago crvenilo od sunca, ledena voda će djelovati umirujuće.  Osim toga, neke pobornice ovog brzog 'kozmetičkog' tretmana, kažu kako on odlično priprema kožu na make up jer ulaži crveni podton koji neke žene imaju.

Iako često povjerenje poklanjamo skupim tretmanima i kremama i neki kućni trikovi mogu kožu učiniti ljepšom

2. Zateže kožu
Ovo je idealan tretman i za sve koji imaju problema s jako proširenim porama. Osim što će hladna voda skupiti pore osigurati će i glatkiju kožu. Čini se da ovaj trik kod nekog čak djeluje bolje i od preparata kojima je namjena zategnuti kožu.

3. Smanjuje bore
Iako se o borama ne brinemo dok ih ne dobijemo jutarnji ritual s hladnom vodom mogao bi odgoditi nastanak prvih bora. Stoga umjesto da investirate u skupe kreme za prevenciju, možete probati s trikom koji ne košta ništa i ne može štetiti. Hladna voda kažu beauty gurui odličan je saveznik je u borbi s mrskim borama.

4. Daje svježi izgled
Vjerojatno mnogi za jutarnje umivanje koriste hladnu vodu koja izvrsno razbuđuje pa im neće biti problem dodatno je ohladiti kockicama leda i umiti se u njoj. No i oni koji vole dodir mlake vode trebali bi probati s ovim trikom jer bi se svi mogli iznenaditi kako nekoliko stupnjeva manje može imati puno osvježavajući efekt.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju