Godinu 2022. pamtit ćemo i po predivnim kuhinjama naših čitateljica o kojima smo pisali u godini na odlasku. Rado su nam otvorile vrata svojih domova i pokazale kako su uredile svoje životne prostore, a kuhinje su nas naročito oduševile. Za kraj 2022. skupili smo sedam najljepših kuhinja naših čitateljica, zbog kojih poželimo renovirati i vlastiti dom.

Galerija Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 2 Stan Vanje Šego u Čitluku - 7 +4 Kuhinja s bijelim pločicama Ines Siljan iz Pule

Da se rizik u uređenju interijera ponekad isplati, dokazuje plava kuhinja Matee Gečević iz Zagreba, koja svakoga gosta mami svojom vedrinom, a vlasnicu svakog dana iznova oduševi. Nakon što se iz Švedske vratila u Hrvatsku i stan u kojem je živjela prije selidbe, cijelo vrijeme razmišljala je o plavoj kuhinji čiju je fotografiju vidjela na Pinterestu. Zajedno s mamom nacrtala je kuhinju, a sve ostalo odradio je najbolji stolar u Zagrebu, koji igrom slučaja živi u zgradi preko puta nje. Rezultat je kuhinja krasne svijetloplave boje koja odiše vedrinom i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju Kako je Matea iz Zagreba osmislila kuhinju posebnu zbog boje koju nepravedno povezujemo samo s kupaonicom

Dom Marije Ričko, medicinske sestre i majke dvoje djece iz Sudovčine, malog mjesta u okolici Ludbrega, ovih dana izgleda poput božićne bajke. U Marijinu prekrasnom domu prevladavaju neutralni bež tonovi, kojima je uskladila božićne ukrase i tako dobila elegantno, profinjeno i bajkovito uređen prostor. Stil božićnog uređenja birala je spontano, vodeći se neutralnim bojama koje dominiraju u kući, čak je i fasada bež, a takve nijanse je i elegantna kuhinja koja se savršeno uklopila u prostor, a u vrijeme Božića i ona je zablistala.

Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 2 Kuhinja Marije Ričko iz Sudovčine (Foto: Privatne fotografije)

Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 12 I dvorište je bajka! Uđite u tako lijepo uređenu kuću medicinske sestre iz okolice Ludbrega

Vanja Šego iz Čitluka svoj stan od 70 kvadrata opisuje elegantnim, ali i ugodnim mjestom za život. Prije uređenja nije imala ideju što točno želi, a jedino u što je bila sigurna je to da želi neutralne tonove, pa je njima prilagodila i ostatak uređenja. U njezinu slučaju to znači autentične komade, prirodne materijale i neutralne boje koje su ugodne oku i duši. I Vanjina slatka kuhinja osvaja na prvi pogled, a izabrala je svijetlosivu boju koja se bez problema uklapa u svaki stil uređenja životnog prostora te ju upotpunila detaljima natur tonova.

Stan Vanje Šego u Čitluku - 7 Kuhinja Vanje Šego iz Čitluka (Foto: Vanja Šego/Privatni album)

Stan Vanje Šego u Čitluku Stan od 70 kvadrata u Čitluku odiše toplinom, i to prije svega zbog boja i detalja

Ines Siljan sa suprugom i dva sina živi u Puli u stanu od 55 kvadrata koji se nalazi u prizemlju obiteljske kuće te će jednog dana biti apartman za iznajmljivanje kada kuća bude u cijelosti gotova. Obitelj će se tada preseliti u stan od 140 kvadrata na katu kuće. Do preseljenja uživaju u manjem stanu, u kojem je sve uređeno baš besprijekorno. Željeli su postići prozračan ugođaj u domu jer su sve prostorije manjih dimenzija. Pametno rješenje pronašli su i za pod te su stavili pločice u imitaciji drveta radi lakšeg održavanja, a koje opet daju toplinu prostoru. Dodatan šarm elegantnom stanu daju i sjajne bijele pločice na zidu kuhinje, koje su, kaže Ines, bile jedini logičan izbor uz odabrani stil kuhinje.

Savršeno uređen stan od 55 kvadrata u Puli - 5 Kuhinja s bijelim pločicama Ines Siljan iz Pule (Foto: Privatne fotografije)

Savršeno uređen stan od 55 kvadrata u Puli - 7 Savršenih 55 m2: Stan u Puli kojem su svijetli tonovi dodali kvadrate

Maja Živković iz Palea u Bosni i Hercegovini svoj stan od 70 četvornih metara uredila je u kombinaciji modernog i skandinavskog stila. Željela je da prostor bude moderan i jednostavan, a miješanjem materijala tih dvaju stilova dobila je savršen spoj. Maja je ljubiteljica neutralnih paleta boja, tako da u cijelom stanu prevladavaju bijela i bež boja. Najveći dio stana zauzima dnevna zona, koja obuhvaća dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju, koja je rađena po mjeri. Maja je odmah znala da želi bijelu kuhinju ravnih linija i visokog sjaja koja će izgledati prozračno, svježe i funkcionalno, a to je i postigla.

Slika nije dostupna Tako ugodan stan u kojem je bijela kuhinja visokog sjaja glavna zvijezda

Marina Švagelj iz Zadra rado nam je opisala kako je uredila svoj čaroban stan, koji ima i terase koje se nalaze u stambenom dijelu te su maksimalno iskorištene jer su zatvorene u klizne stijene, čime je dobiven dio za vešeraj, a s južne strane dodatna kuhinja i blagovaonski stol za druženja s dragim prijateljima. Elegantna bijela kuhinja visokog sjaja ima malo višu radnu površinu i smeđe staklene elemente koje krasi LED rasvjeta. To je glavna kuhinja, no Marina ističe kako glavne delicije, slatke i slane, pripremaju u vanjskoj kuhinji, koja je više svrsishodna, a ne luksuzna kao unutarnja.

Penthouse u Zadru s velikom terasom s pogledom na more koji ostavlja bez daha - 2 Elegantna bijela kuhinja visokog sjaja ima malo višu radnu površinu i smeđe staklene elemente koje krasi led rasvjeta (Foto: Privatne fotografije)

Penthouse u Zadru s velikom terasom s pogledom na more koji ostavlja bez daha - 18 I taj pogled! Terasa penthousea u Zadru koja se navečer pretvara u posebno čarobno mjesto

Tanja Jelen, njezin dečko i preslatki mačor Oskar žive u Novom Marofu, a njihova kuća od 70 kvadratnih metara pravi je melem za oči. Stolove za dnevni boravak i blagovaonicu, komodu u rustic stilu, crnu vitrinu u kuhinji, gredu iznad kamina, komodu ispod TV-a, kutnu garnituru u dnevnom boravku – sve su to sami izradili, čak i ukrasni kamen koji se nalazi na stupu u dnevnom boravku i iza TV-a, koji su izradili pomoću kalupa, cementa, pijeska i boje za cement. Osvojila nas je i Tanjina kuhinja u kombinaciji bijele i sive boje s drvenim stolom, u kojoj je sigurno gušt ispijati jutarnju kavu i pripremati ukusna jela.

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 10 Stan Tanje Jelen u Novom Marofu (Foto: Tanja Jelen)

Stan Tanje Jelen u Novom Marofu - 7 Topli dom u Novom Marofu prepun detalja koje su njegovi vlasnici sami izrađivali

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju