Australska manekenka dobila je nadimak 'tijelo' zahvaljujući zapanjujućoj figuri koja se u zadnjih tri desetljeća uopće nije promijenila. Ne čudi stoga što lijepa Elle s 51. godinom izgleda bolje nego nikad prije, niti što i dalje rade u modnom svijetu. Evo njenih tajni


1. Prehrana

Elle MacPherson jede zdravu hranu. Na njenom jelovniku nalaze se namirnice poput kvinoje, ribe, avokada, špinata, kelja, badema i korjenastog povrća, a svakoga dana popije 3 litre vode.

'Ugađam si s malo tamne čokolade iza ručka ili večere, ponekad si priuštim maslac od kikirikija i sir. Nazivam sir posebnim zadovoljstvom jer ne jedem puno mliječnih proizvoda. Radije sagriješim s kakvim curryjem,' priznaje Elle.

Iza poznatog 'tijela' Elle MacPherson krije se svakodnevno vježbanje, ispijanje 3 litre vode dnevno, ali i povremena ugađanja sa sirom i tamnom čokoladom.

2. Suplementi
'Koristim vitaminski suplement Super Elixir već godinama. Ako ga zaboravim ponijeti sa sobom, vratit ću se kući jer više ne mogu zamisliti dan bez njega. Sat i pol nakon jutarnjeg espressa popit ću svoju zelenjavu. Obično stavima 2 čajne žlčice u hladnu vodu od kokosa, ili ih pomiješam s malo bademovog mlijeka i voća,' otkriva Elle.

3. Vježbanje

Australska manekenka nije oduševljena vježbanjem u teretani, umjesto toga preferira održati kondiciju bavljenjem različitim sportovima.

'Volim pješačiti, voziti bicikl, daskati na vodi i snijegu, a trenutno dosta plivam. Volim kombinirati različite sportske aktivnosti, ali bez obzira na to što radim i gdje se nalazim svaki dan odvojim 45 minuta za neku vrstu vježbanja,' kaže Elle.

4. Samopouzdanje

'Mudrija sam i imam više duha. S godinama se povećala moja sposobnost da se nosim s novim situacijama. Mislim da sada izgledam mnogo bolje nego kad sam bila mlađa. Radim mnogo manje stvari za uljepšavanje, no fokusiram se na osnovu: lijepe ruke i nokte, dobra boja kose i frizura to je moja beauty rutina,' otkriva Elle MacPherson.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju