Previše vremena provoditi na suncu nikada nije u trendu, ali znate kako vam obrazi i most nosa porumene kada vas "ulovi" sunce? Upravo je takav osunčani izgled ovoga ljeta veliki trend, što najavljuju i videa na TikToku s oznakom SunBurnBlush, koji su dosad pogledani više od 400.000 puta.

Dakle, u fokusu novog make-up trenda jest rumenilo koje se nanosi na područja na licu na kojima biste najviše pocrvenjeli kada provedete previše vremena na suncu, poput obraza i preko mosta nosa. Make-up stručnjaci kažu da bi vam takvo nanošenje rumenila trebalo dati svježiji i prirodniji izgled, što možda zvuči malo neobično s obzirom na to da se obično trudimo ne izgorjeti na suncu.

Za postizanje tog looka najbolje je koristiti visoko pigmentirano rumenilo u toploj nijansi koje se može dobro blendati. Kremasta i tekuća rumenila obično se dobro blendaju te ostavljaju lijepi prirodni sjaj na licu. Ključno za postizanje efekta kao da ste malo izgorjeli na suncu jest nanijeti rumenilo na prava mjesta.

@courtneyhartmakeup Reply to @makeupbyjenlopez team sunburn @maccosmetics #blushtrend #haileybeiber #viralblushtechnique ♬ original sound - Courtney Hart

Umjesto da ga nanesete visoko na obraze i jagodice (kako se radi za efekt liftinga), prilikom šminkanja usredotočite se na dio obraza koji "iskoči" kada se nasmijete te na most nosa, a zatim blendajte boju prema dolje kako biste stvorili efekt blage izgorenosti na suncu. Kako biste si lakše vizualizirali što trebate raditi, zamislite slovo "w" kao oblik u kojem trebate nanijeti rumenilo na lice.

Preplanule noge Samotamnjenje: Devet proizvoda koji će vam osigurati preplanuli ten bez puno muke

Manikura 10 jako traženih ljetnih manikura koje su stvorene za kopiranje

Treba napomenuti da ako rumenilom želite postići efekt liftinga, ovakvim načinom nanošenja rumenila to vjerojatno nećete postići. No, ako imate visoke jagodice ili jednostavno želite isprobati novi trend u make-upu i malo se poigrati sa šminkom, s tim ljetnim lookom sigurno nećete pogriješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju