Činjenicu da su muškarci skloniji nevjeri od žena nitko nikada nije povrgnuo. Samo tijekom proteklih nekoliko godina provedena su brojna istraživanja koja na sve načine pokušavaju opravdati promiskuitetno ponašanje pripadnika jačeg spola. Iako smatramo kako je riječ samo o isprikama, sakupili smo neka, a vi procijenite jesu li vrijedna uzimanja u obzir ili nisu

Velika Britanija, kolovoz, 2009.
Istraživanje provedeno na Sveučilištu Brunel u Londonu objašnjava kako je za mušku nevjeru odgovoran nagon koji muškarce čini manje izbirljivima kod žena, kada je u pitanju seks.

Znanstvenici s kineskog sveučilišta Renmim tvrde kako su za mušku nevjeru zapravo krive žene



Njemačka, studeni 2009.
Muška nevjera prepisana je nižoj razini oksitocina - hormona koji pojačava osjećaj nježnosti i privrženosti te na kraju i povjerenja, objašnjava istraživanje provedeno na Sveučilištu u njemačkom gradu Bonnu.

SAD, kolovoz, 2010.
Na američkom Sveučilištu Cornell na temelju istraživanju provedenom na uzorku nevjernih muškaraca došli su do zaključka kako muškarci varaju kada osjećaju prazninu u životu, a to se najviše prepisuje onim pripadnicima jačeg spola koji su financijski ovisni o svojim partnericama.

Kanada, lipanj 2011.
'Kakav otac takav sin', izreka je koja, sudeći po istraživanju provedenom na Sveučilištu u Guelphu, itekako drži vodu. Naime, znanstvenici tvrde kako postoji duboka veza između ponašanja oca i sina te ako je otac bio nevjeran velika je vjerojatnost da će njegove pogreške ponoviti i sin.

SAD, kolovoz, 2012.
Istraživanje koje su proveli znanstvenici i studenti sveučilišta u Oaklandu dokazuje kako je za mušku nevjeru kriva nesigurnost. Naime, dokazali su kako niska razina samopouzdanja značajno utječe na njihove odluke o prevari partnerice.

Kina, studeni 2012.

Znanstvenici s kineskog sveučilišta Renmim tvrde kako su za mušku nevjeru zapravo krive žene. Naime, istraživanje je dokazalo kako su nevjerni partneri većinom oni koji nisu zadovoljni trenutnim seksualnim životom.

SAD, kolovoz 2013.
Muškarci su puno češće nevjerni zbog snažnijeg seksualnog nagona. Naime, njihova je potreba za seksom dvostruko snažnija zbog čega su skloniji prevarama od žena, tvrdi najnovije istraživanje provedeno na teksaškom sveučilištu u Austinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju