Na pariškom Tjednu mode modne kuće predstavile su haute couture kolekcije za proljeće/ljeto 2016. godine. Ovaj put na revijama smo imali prilike vidjeti i modele normalne tjelesne građe s oblinama, najvjerojatnije zahvaljujući novom zakonu koji odnedavno kažnjava nezdravu mršavost na modnim pistama

U posljednjih 10-tak godina trend ekstremne mršavosti na modnim pistama donio nam je prizore izrazito mršavih modela.

Nije tajna da djevojke koje se bave manekenstvom lako padnu pod utjecaj modne industrije koja je dugo forsirala takozvani androgeni look tj. pretjerano mršave modele dječačke građe bez oblina, poput ovih u galeriji.

Francuski parlamentarci krajem 2015. godine krenuli su u borbu protiv mršavosti na modnim pistama donošenjem novog zakona prema kojem mršavi modeli moraju imati liječničku potvrdu da su zdravi.

Modna industrije dugo je forsirala androgeni look tj. pretjerano mršave modele dječačke građe bez oblina.

Kršenje zakona u obliku neimanja potvrde ili rada unatoč lošem zdravlju kažnjavat će se s 'globom' od 75 tisuća eura i zatvorskom kaznom u trajanju do šest mjeseci, a kazna može obuhvatiti i dizajnere koji ih zapošljavaju.

Ovo je vjerojatno jedan od razloga zašto smo na netom održanom pariškom Tjednu mode imali prilike vidjeti i modele zdrave tjelesne građe. Tako su na revijama modnih kuća Chanel i Versace zablistale Gigi Hadid koju su zli jezici proglasili debelom, Bella Hadid, Kendall Jenner, Irina Shayk i Lara Stone koja je tom prilikom svima pokazala svoju novu figuru.

U nastavku pogledajte njihove fotografije s revija na 'haute couture' Tjednu mode u Parizu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju