Maturalne zabave samo što nisu počele, a mnoge djevojke još uvijek su u potrazi za idealnom haljinom za ovu posebnu noć. Kako bi vam olakšali potragu, donosimo 10 maturalnih haljina koje se razlikuju stilom, bojom i krojem, a čija cijena se kreće od 279 do 3.200 kuna

Maturalna večer poseban je dan za sve mlade ljude koji će se ovim trenutkom oprostiti od srednjoškolskih klupa. Kako bi prošla u svečanom i elegantnom ozračju, segment koji se nikako ne smije zanemariti je maturalna haljina.

Modni dizajner Ivan Alduk istaknuo je koji su ovogodišnji trendovi večernjih haljina i o čemu se treba voditi računa pri kupovini maturalne haljine.

Boja haljine
Ovogodišnji trendovi donose nam prekrasne palete boja i uzoraka. 'Osim vječne crne i vatrene crvene, koje će uvijek ostati nepogrešivi večernji odabir, ova sezona obojana je u nježne, romantične i pastelne tonove poput boje pudera i sladoleda', objašnjava Alduk.

Osim vječne crne i vatrene crvene, koje će uvijek ostati nepogrešivi večernji odabir, ova sezona obojana je u nježne, romantične i pastelne tonove

Uzorci na haljini
Što se uzoraka tiče, večernji look najviše voli jednobojne materijale, no cvjetni motivi ove su sezone vrlo popularni tako da ih možete iskombinirati i za elegantnu prigodu poput maturalne večeri.

'Za mene osobno, uzorci baš i nisu za večernju haljinu. Cvjetni uzorak vrlo je popularan, no želite li postići efekt elegancije, s njime treba biti oprezan kako ne bi umjesto elegantnog večernjeg izdanja dobili ljetni dnevni look. Želite li uživati u igrama s bojama, radije se poigrajte s različitim bojama i nijansama dvije ili više boja ili nijansi', objašnjava dizajner Ivan Alduk.

Materijali za haljinu
Želite li večernji look učiniti još zanimljivijim, igre s raznim materijalima uvijek su dobro došle. Najpopularniji materijali za večernje haljine još uvijek je jednobojna čipka s kojom ne možete pogriješiti.

'Čipka je kraljica elegancije te je zbog toga nepogrešiv odabir za večernju haljinu. Isto tako, materijal koji savršeno pristaje elegantnim haljinama je til. Prozračni, lagani i slojeviti til haljini daje volumen i mladenački izgled', naglašava Ivan.

Kroj haljine
Večernje haljine dolaze u raznim dužinama i krojevima, a na vama je da odaberete onu koja najbolje opisuje vaš stil odijevanja, ali i građu tijela.

'Kratke haljine savršene su za mlade djevojke te su idealan odabir za maturalnu večer', ističe Alduk te dodaje kako su ove sezone vrlo popularne i maksi haljine te one A-kroja.


Savjet kod kupovine haljine
'Vrlo je važno da, pri kupovini haljine djevojke razmišljaju i o funkcionalnosti iste. Ako je haljina preteška, preotvorena te prevelika ili preuska, tijekom plesanja i cjelovečernjeg druženja ona će njezinoj vlasnici predstavljati veliko opterećenje, kaže Ivan te dodaje kako djevojke haljinu ne bi trebale birati samo po trendovima, već i po tome što najbolje pristaje njihovoj građi tijela.

'Moja preporuka je odabrati čim jednostavniju haljinu i osvježiti je zanimljivim modnim dodacima, mladenačkom frizurom i elegantnim make-upom', predlaže Ivan Alduk.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju