Jedan od najvažnijih događaja u svijetu mode održao se u New Yorku. Gala večer koju svake godine organizira Metropolitan Museum of Art's Costume Institute opet je okupila kremu svjetske modne, filmske i glazbene scene

Glavna tema ovogodišnje gala večeri koju organizira Metropolitan Museum of Art's Costume Insitute bila je kineska estetika, kultura i umjetnost.

U skladu s tim, od zvijezda se očekivalo da se u potrazi za idealnom modnom kombinacijom inspiriraju jednom od najzanimljivijih zemalja svijeta, Kinom. To je jedan od razloga zbog čega je crvena bila najzastupljenija boja na večeri.

Naime, ona tradicionalno simbolizira sreću u kineskoj kulturi i smatra se najsretnijom bojom. Zbog toga je strogo zabranjena na sprovodima i poželjna na vjenčanjima, festivalima i ostalim događajima vesele prirode.

Među najzapaženijim crvenim haljinama bila je ona koju je odjenula Amal Clooney. Lijepa odvjetnica izgledala je kao prava holivudska diva u raskošnoj haljini Johna Galliana za Masion Margiela. Za model u istoj boji također su se odlučile Helen Mirren i Karolina Kurkova, a tko je još zablistao u vatrenom izdanju pogledajte u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju