Maturalna haljina pamti se kao prva svečana haljina u životu svake djevojke koja će kraj svojih srednjoškolskih dana pamtiti osim po prijateljstvima i uspjesima i po toaleti za jednu od najsvečanijih večeri u životu. Za sve mlade dame koje su u slatkim mukama zbog odabira idealne taolete naši dizajneri predlažu krojeve koji bi trebali zadovoljiti njihove mladenačke ukuse i apetite

Jedina pogreška koja se može dogoditi prilikom odabira maturalne haljine složili su se domaći dizajneri je da se maturantica u njoj ne osjeća dobro. Modne pogreške punoljetnim damama se opraštaju, a za dobar izgled presudna su najvažnija dva faktora, udobnost i kroj prilagođen tjelesnoj građi.

Za sve maturantice koje još uvijek nemaju jasnu viziju o maturalnoj haljini naši dizajneri predlažu sljedeće krojeve i dezene haljina s kojima na posebnoj večeri nikako neće pogriješiti.

>>Vječna salonka: 10 modela od 100 do 800 kuna

1. Dizajner Luka Grubišić za zaigrane djevojke tako predlaže maturalnu haljinu posutu šljokicama i s velikom mašnom, lepršavu suknju ili satensku pelerinicu koja je idealna za ples na podiju.



2. Druga vrsta haljine su one pomalo moderniziranog princeza kroja koje nose i blagu dozu seksepila ili pak najjednostavniji krojevi lišeni svih dodataka koji ističu ljepotu mladosti i slobodu najljepših godina u životu svake djevojke. Takve haljine predlaže dizajnerski dvojac Elfs.

3. Dizajnerica Martina Felja predlaže žarke boje haljina za svečanu večer, čipka upotpunjena krznom i kratkim krojem može biti vrlo zanimljiva kao i uvijek poželjne blještave haljine napravljene od svjetlucavih materijala.

4. Jedan od najpoznatijih kreatora maturalnih toaleta Ivica Skoko zagovara dugačke haljine koje jamče eleganciju, vrlo popularan sirena kroj ističe kao najpoželjniji. Haljine od čipke s našivenim perlicama, toalete koje prate liniju tijela i grčki stil s metrima materijala obavijenih oko tijela Ivica smatra kako su za maturalnu večer pun pogodak.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju