Sako je jedan od onih odjevnih predmeta koji bi svaka žena trebala posjedovati u svom ormaru, a nezaobilazan je dio ljetne garderobe posebice onih dama kojima poslovni dress code nalaže njegovo nošenje. Bezbroj je načina na koji ga možemo kombinirati, a kako u tome postići stilsku peticu otkrila nam je modna dizajnerica domaće marke Boudoir, Martina Čičko Karapetrić

Zanimljivih krojeva i u bojama poput ružičaste ili oplemenjen uzorcima sako je neizostavan i ove sezone. Obožavanje prema komadu koji je označio emanicipaciju žena i koji je preuzet iz muškog odijela gaje i naše djevojke sa špice.

Najčešće ga kombiniraju uz hlače ili traperice, a koliko zanimljiva može biti modna igra s ovim komadom otkrila nam je modna dizajnerica domaće marke Boudoir Martina Čičko Karapetrić.



1. Maksi suknja i sako - poželjan duet

Ove sezone ponovo su u modi maksi suknje svih mogućih krojeva i dezena, od potpuno jednostavnih jednobojnih suknji do raskošnih cvjetnih uzoroka i krojeva . Takva suknja može biti jedan novi i svježi dodatak kombinaciji sa ljetnim sakoom umjesto klasične suknje do koljena.

Odlična je kombinacija veoma uskih traperica sa oversized sakoom, a kratki sako u kombinaciji sa kratkom pufastom suknjom je klasik

2. Kratki sako voli uske traperice i voluminozne suknje
Kratki sako bi svakako preporučila uz suknje, pogotovo duge ili one kraće koje imaju raskošan voluminozni izgled. Kraći sako također veoma lijepo izgleda uz uske traperice pod uvjetom da se ispod njega odjene malo duža lagana svilena bluza, a sako se u tom slučaju nosi otkopčan što daje cijeloj kombinaciji jedan profinjen i ležeran izgled. Naravno, visoke potpetice su obavezne!

3. Predimenzionirani sako kombinirajte uz uske hlače
Žensko odijelo je u svakoj ženskoj garderobi apsolutni must have pod uvjetom da volite nositi hlače. Odlična je kombinacija veoma uskih traperica sa oversized sakoom, a kratki sako u kombinaciji sa kratkom pufastom suknjom je klasik.

Najviše mi se sviđa ljetna kombinacija sakoa i...

glasova:

4. Pink i cvjetni uzorci na sakou -  aspolutni 'must have'
Sakoi decentnih cvjetastih uzoraka, te pink i zapravo sve nijanse roze su ove, a i nekoliko prethodnih sezona jako aktualni.Takve boje i uzorke je lako kombinirati s ne-bojama kao što su crna, bijela i siva, a ujedno osvježe cjelokupni dojam.

5. Crni i bijeli sako nosite uz vruće hlačice
Zadnjih nekoliko sezona, mogu se naći predivni sakoi od pamučnog đerseja koji su idealni za ljeto. Ne gužvaju se, lagani su i ugodni  za nošenje. Crni  i bijeli sako po ljeti može funkcionirati savršeno kao dodatak večernjoj kombinaciji kad su ljetne večeri malo hladnije, nosite ih uz kratke hlačice i svilene bluze, naravno otkopčane.

Savjet: Sako će izgledati loše ako ga obučete na shapeless maxi haljinu, radije izaberite traper jaknu ili končanu vestu,također sako ne podnosi napadne bluze sa mnogo detalja, radije se odlučite za nešto jednobojno i decentno.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju