Dok su, što se mode tiče, ove sezone najveći hit boje te pravilo što šarenije to bolje, sasvim suprotan trend vrijedi kad su frizure u pitanju. Prirodno, što prirodnije - tako bi se ukratko mogli opisati trendovi vezani uz kosu. Ispričali su nam to najpriznatiji svjetski frizeri

Ako vam se učinilo da su poznate dame i kraljice stila poput Jessice Albe, Sarah Jessice Parker i Jennifer Lopez malo zapustile te kosu nisu bojile i po nekoliko mjeseci znači da niste u trendu.

Sunčev odsjaj, prirodne boje i što manje kemijskih tretmana ovogodišnji su frizerski trendovi koje ne smijete izbjegavati

>> 3 frizure koje prikrivaju najveće nedostatke

Njihove frizure, kako i priliči zvijezdama, ove su godine potpuni hit što potvrđuju i vodeći europski frizerski stručnjaci koji su se okupili na međunarodnom frizerskom festivalu 'Hairstyle News' u Rovinju te prezentirali svoj rad i nove svjetske trendove.

>> Od plavuše do brinete: 3 zamke koje skriva najveća promjena

Sunčev odsjaj, prirodne boje i nijanse te što manje kemijski tretirana kosa ovogodišnji su trendovi koje, kako tvrde stručnjaci, ne smijete izbjegavati već objeručke prihvatiti jer mogu osvježiti svaku frizuru i u trenu vas učiniti posebnom.

1. Boje kose
Iako što se boje kose tiče nema fiksnih pravila jer ona ovisi o boji tena, očiju, usana te o samoj osobnosti jedan trend uspio je opstati već treću sezonu.

Takozvani ombre način bojanja kose započeo je još prije dvije godine, no čini se kako je njegov efekt bio pun pogodak te se zadržao još jednu sezonu. Svjetli vrhovi i tamni korijen, odnosno prirodan izgled kose stvara prirodan efekt suncem obasjane kose te djeluje pomlađujuće i osvježavajuće.

2. Frizure
Kada je u pitanju frizura i šišanje vrijedi isto pravilo - prihvatite što vam je priroda poklonila. Svi koji su obdareni prirodno kovrčavom kosom trebali bi njegovati svoje kovrče i učiniti ih još izraženijima, dok se onima ravne kose preporuča prirodni look bez puno peglanja, odnosno uvijanja vlasi.

Sve ljubiteljice krupnih, valovitih kovrči još će jednu sezonu moći uživati u omiljenoj frizuri, ali s malim odmakom. Šiške se preporučuju najviše za vrlo dugu kosu, a kovrče su idealne za kosu srednje duljine.

Što se vrlo kratke kose tiče bob je još uvijek jedna od najomiljenijih frizura, a skulpturalni oblici strogih i gotovo geometrijskih linija pravi su hit.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju