Dolazak novog godišnjeg doba sa sobom je doveo nove trendove. Osim u odjeći i obući modno osvježenje stiglo je i u svježim frizurama, ali i bojama kose. I dok smo prijašnjih godina jesen povezivali sa smeđim i bakrenim bojama ovu godinu obilježit će plavuše

Sve je više trendseterica brineta koje su svoje smeđe uvojke ove jeseni odlučile obojati u plavo. Kima Kardashian, Beyonce, Ashley Greene i naša Lana Jurčević samo su neke od poznatih ljepotica koje su u novu sezonu odlučile ući kao plavuše.

No novi trend svijetle kose donio nam je i brojne nove nijanse koje se kreću od zlatno plave pa sve do boje meda, ali i tehnike bojanja kose među kojima vladaju trendi ombre te prošarani flam boyage.

>> Pranje kose: Pravilnim šamponiranjem do frizure po želji

Planirate li i vi svoju kosu osvježiti svijetlim tonom bez pomoći stručnjaka, s obzirom da je riječ o najvećoj promjeni budite svjesne da postoje opasnosti koji vam u trenu mogu pokvariti vaše slatke jesenske planove.

Frizerka Sena Dumnica iz frizerskog studija 'Go Cut' preporučuje da takvu odluku prepustite stručnjaku i otkriva 3 najveće opasnosti kod bojanja kose kod kuće:

1. POGREŠNA NIJANSA
Uzorak na kutiji koji pokazuje pramen prekrasne nijanse nije nikakav pokazatelj i velika je vjerojatnost da će vaša kosa poprimiti potpuno drugačiji ton, najčešće narančasti ili žuti. Razlog je taj što je svaka kosa ima drugačiju strukturu, ali i drugačiji pigment. Isto tako važno je napomenuti kako bojom za kosu ne možete posvijetliti kosu, već to čini hidrogen.

Najbolji savjet svakako je da prije odluke o posvjetljivanju kose svratite kod frizera na konzultacije

Od plavuše do brinete: 3 zamke koje skriva najveća promjena

2. POGREŠAN HIDROGEN
Kupljeni, već pripremljeni 'blajh' za kosu najčešće je prejak i kao takav lako može oštetiti vaše vlasi i 'spaliti' kosu. S obzirom da prijašnja boja na vašoj kosi nije ujednačena neki se dijelovi kose neće jednomjerno posvijetliti što može dovesti do neujednačenog posvjetljivanja kose odnosno do narančastih i smećkastih mrlja.

3. PRESKUPI PREPRAVCI
Ako mislite da je bojanje kose kod kuće velika ušteda, varate se. Osim što lako možete oštetiti kosu, što se ne može popraviti, odlazak na prepravke kod frizera puno je skuplji. Novi sloj ili dva blajha s kojim će frizer pokušati spasiti vašu kosu dodatno isušuje vlasi te će se samim time boja koju nanosite nakon blajhanja brže ispirati.

Najbolji savjet svakako je da prije odluke o posvjetljivanju kose svratite kod frizera na konzultacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju